Taze Fasulye Tava MALZEMESİ (5 kişilik) * Yarım kg taze fasulye * 1 demet yeşil soğan * Yarım demet maydanoz * 2-3 diş sarımsak * Yarım paket hellim peyniri * 2 çorba kaşığı un * Tuz, karabiber * Kızartmak için sıvı yağ HAZIRLANIŞI Ayıklanmış taze fasulyeleri küp şeklinde doğrayın. Üzerine çıkacak şekilde su koyup yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün. İki elinizle fasulyeyi sıkıp, suyunu çıkartın ve bir tencereye alın. İnce kıyılmış yeşil soğan, maydanoz ve sarımsakları içine katın. Rendelenmiş hellim peynirini, un, tuz ve karabiberi ilave edin. Bütün malzemeyi yoğurun. Yağladığınız yapışmaz yüzeyli tavaya bir kaşık yardımıyla hazırladığınız fasulyeli harçtan koyup yayın. Her iki yüzünü de kızartın.Yoğurtla beraber sıcak olarak servis yapın.
Dondurmalı Sandviçler MALZEMESİ (6 kişilik) * 1 paket krem şanti * 1 su bardağı süt * 3 top dondurma * 1 su bardağı damla çikolata * 12 yulaflı bisküvi * Üzeri için: 2 adet bitter çikolata (80 gr) * 2 çorba kaşığı krema * 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık * 6 çilek HAZIRLANIŞI Krem şantiyi sütle çırpın ve dondurmayı, damla çikolatayı karıştırın. 6 yulaflı bisküviyi düz bir zemine koyup, karışımı üzerlerine paylaştırın. Kalan bisküvileri üzerine kapatıp dondurucuda 1 saat bekletin. Süslemek için, benmari usulü eriteceğiniz çikolatayı kremayla karıştırıp bisküvilere bir fırça ile sürün. Kenarlarını fındığa bulayın. Buzdolabında 2 saat bekletin.
Fesleğen Soslu Penne MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 paket penne makarna * 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ * 1 paket fesleğen * 3 domates * 3 diş sarımsak * Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Öncelikle makarnayı tuzlu kaynar suda 8 dakika haşlayın ve suyunu süzün. 3 çorba kaşığı zeytinyağında soyulmuş ve ince kıyılmış sarımsakları kavurun. Üzerine soyulmuş ve küp doğranmış 3 adet domatesi, ince kıyılmış fesleğeni, yeteri kadar tuz ve karabiberi ekleyip pişirin. Sos hazır olunca makarnayı servis tabağına alın. Üzerine fesleğenli sosu gezdirip servis yapın. (dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz)