Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 07 Ağustos 2006

Lezzet sofrası



Taze Fasulye Tava
MALZEMESİ (5 kişilik)
* Yarım kg taze fasulye
* 1 demet yeşil soğan
* Yarım demet maydanoz
* 2-3 diş sarımsak
* Yarım paket hellim peyniri
* 2 çorba kaşığı un
* Tuz, karabiber
* Kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Ayıklanmış taze fasulyeleri küp şeklinde doğrayın. Üzerine çıkacak şekilde su koyup yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün. İki elinizle fasulyeyi sıkıp, suyunu çıkartın ve bir tencereye alın. İnce kıyılmış yeşil soğan, maydanoz ve sarımsakları içine katın. Rendelenmiş hellim peynirini, un, tuz ve karabiberi ilave edin. Bütün malzemeyi yoğurun. Yağladığınız yapışmaz yüzeyli tavaya bir kaşık yardımıyla hazırladığınız fasulyeli harçtan koyup yayın. Her iki yüzünü de kızartın.Yoğurtla beraber sıcak olarak servis yapın.

Dondurmalı Sandviçler
MALZEMESİ (6 kişilik)
* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı süt
* 3 top dondurma
* 1 su bardağı damla çikolata
* 12 yulaflı bisküvi
* Üzeri için: 2 adet bitter çikolata (80 gr)
* 2 çorba kaşığı krema
* 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
* 6 çilek
HAZIRLANIŞI
Krem şantiyi sütle çırpın ve dondurmayı, damla çikolatayı karıştırın. 6 yulaflı bisküviyi düz bir zemine koyup, karışımı üzerlerine paylaştırın. Kalan bisküvileri üzerine kapatıp dondurucuda 1 saat bekletin. Süslemek için, benmari usulü eriteceğiniz çikolatayı kremayla karıştırıp bisküvilere bir fırça ile sürün. Kenarlarını fındığa bulayın. Buzdolabında 2 saat bekletin.

Fesleğen Soslu Penne
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 1 paket penne makarna
* 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
* 1 paket fesleğen
* 3 domates
* 3 diş sarımsak
* Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle makarnayı tuzlu kaynar suda 8 dakika haşlayın ve suyunu süzün. 3 çorba kaşığı zeytinyağında soyulmuş ve ince kıyılmış sarımsakları kavurun. Üzerine soyulmuş ve küp doğranmış 3 adet domatesi, ince kıyılmış fesleğeni, yeteri kadar tuz ve karabiberi ekleyip pişirin. Sos hazır olunca makarnayı servis tabağına alın. Üzerine fesleğenli sosu gezdirip servis yapın. (dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz)




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Ebru'nun ipek aşkıGözlerden uzak tatil
Bu evlilik Hilal'in...Yerden yere vurulayım...
Amazon geliyor herkes kaçsın!Nilgül vidalarla yaşamaya alıştı
Dini imanı paraymış!"Mağaradan geldim diye...
Size Can kurban...Modaya uydular
Amanın yandım!..Işınlara karşı full koruma
Güneş güzelliği cildinize...Aşk günlüğü
Bu da gazete yogası!Kayalı'nın yeni aşkı...
Yürek hoplattıSERDAR'ın keyfi yerinde
Sonunda dışarı çıktıBakire olduğu yalanmış
Halle hamile mi?Oğlunu çok özlüyor...
Cindy fena dağıttıKeş Nicky
Ufukta evlilik yokHuzurun gizlendiği yer Adrasan
Güncel sağlıkRomatizmaya ayrık otu
GÜNCEL
İş 'İş'ten boşanma
Ünlü Nelson mayolarının sahibi ile eşinin yolları ayrılıyor. 'İşim...
Sıcağa ıslak mola
Atina'daki deprem Türkiye'yi...
Hainlerden yine pusu
Eşcinseller kızdırdı
Görkemli sünnet düğünü
2 gaspçıyı koli bantı ele verdi
SPOR
Bir Bir şok da Beşiktaş'a
Yeni transferlerden Nobre, Runje, Baki, Fahri, Burak ve Serdar tel...
Tehlike çanları
Lider oyuncumuz yok
Vurmadım ittim
Zico çok daha iyi
Apoel alarmı
Vogel ya da Torres
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 35 C,Açık 26 C
ANKARA - Par. Bul. 39 C,Açık 21 C
IZMİR - Açık 35 C,Açık 19 C
ANTALYA - Açık 38 C,Açık 26 C
ADANA - Açık 33 C,Açık 26 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.159,610 D:% 2,54
DOLAR S: 1,475 D:% -1,47
EURO S: 1,896 D:% -1,02
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu