Çikolatalı Parfe HAZIRLANIŞI Yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Aklarını kar haline gelinceye kadar mikserle çırpın. Sarıları ayrı bir kaba alıp üzerine toz şeker ekleyin. Daha sonra beyazlaşana kadar mikserle çırpın. Üzerine kakao ve kremayı ilave edip çırpmaya devam edin. Çikolataları benmari usulü eritin ve bu karışımın üzerine ılıkken ekleyin. Kar haline gelmiş yumurta aklarını tahta kaşıkla ilave edin ve karıştırın. Karışımı istediğiniz boydaki cam kaselere koyup soğutun. Pudra şekeri ile kremayı iyice çırpıp tabakların üzerine dökün. Buzdolabına koyup 4 saat bekletin. Krem şantiyi sütle çırpın. Parfeleri, kiraz şekerlemesi, krem şanti ve çilekle süsleyerek servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 2 yumurta * 2 kaşık toz şeker * 2 kaşık kakao * 2 su bardağı krema * 4 paket 80 gramlık bitter çikolata * Üzeri için: 1 su bardağı krema * 3 çorba kaşığı pudra şekeri * 7 çilek, 1 su bardağı süt * 10 adet yeşil kiraz şekerlemesi * 1 paket çikolatalı krem şanti
*** Zeytinyağlı Havuç HAZIRLANIŞI Tencereye 1 çay bardağı zeytinyağını koyup yemeklik soğanları ekleyerek kavurun. Verev doğradığınız havuçları ekleyip 5 dakika kavurun. 1 çorba kaşığı toz şeker, yeteri kadar tuz, ayıklanmış ve yıkanmış 1 kahve fincanı pirinci ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Pirinç yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alın soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra servis tabağına alın ve dere otu ile süsleyerek servis yapın. MALZEMESİ (6 kişilik) * 1 kg havuç * 1 soğan * 1 kahve fincanı pirinç * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 kaşık şeker * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 su bardağı sıcak su * 4 dal dere otu
*** Ispanaklı Krep HAZIRLANIŞI Tüm malzemeyi çırpın. Yapışmaz bir tavayı yağlayın, yarım kepçe hamurdan dökün. Tavayı sallayarak, krebin her 2 tarafını da kızartın, tabağa alın. Her seferinde tavayı yağlayarak, hamur bitene kadar işleme devam edin. İçi için, soğan, sivri ve kırmızı biberi, sarımsakları zeytinyağında soteleyin. Ispanakları ekleyip kavurun. Mısır unu, süt, tuz, karabiber ve mantarları ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin. Krebin arasına ıspanaktan koyun.
MALZEMESİ (2 kişilik) * Krep için: 1 yumurta * 1 su bardağı un, karabiber * 1 su bardağı su, tuz * İçi için: 250 gr ıspanak * 1 soğan, 1 sivri biber * Kırmızı biber ve 2 diş sarmısak * 1 kaşık zeytinyağı * 1 çorba kaşığı mısır unu * 1 kahve fincanı süt * 3 mantar