Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 03 Ağustos 2006

Lezzet Sofrası



Çikolatalı Parfe
HAZIRLANIŞI Yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Aklarını kar haline gelinceye kadar mikserle çırpın. Sarıları ayrı bir kaba alıp üzerine toz şeker ekleyin. Daha sonra beyazlaşana kadar mikserle çırpın. Üzerine kakao ve kremayı ilave edip çırpmaya devam edin. Çikolataları benmari usulü eritin ve bu karışımın üzerine ılıkken ekleyin. Kar haline gelmiş yumurta aklarını tahta kaşıkla ilave edin ve karıştırın. Karışımı istediğiniz boydaki cam kaselere koyup soğutun. Pudra şekeri ile kremayı iyice çırpıp tabakların üzerine dökün. Buzdolabına koyup 4 saat bekletin. Krem şantiyi sütle çırpın. Parfeleri, kiraz şekerlemesi, krem şanti ve çilekle süsleyerek servis yapın.

MALZEMESİ (4 kişilik)
* 2 yumurta
*
2 kaşık toz şeker
* 2 kaşık kakao
*
2 su bardağı krema
* 4 paket 80 gramlık bitter çikolata
*
Üzeri için: 1 su bardağı krema
* 3 çorba kaşığı pudra şekeri
*
7 çilek, 1 su bardağı süt
* 10 adet yeşil kiraz şekerlemesi
*
1 paket çikolatalı krem şanti

***
Zeytinyağlı Havuç
HAZIRLANIŞI
Tencereye 1 çay bardağı zeytinyağını koyup yemeklik soğanları ekleyerek kavurun. Verev doğradığınız havuçları ekleyip 5 dakika kavurun. 1 çorba kaşığı toz şeker, yeteri kadar tuz, ayıklanmış ve yıkanmış 1 kahve fincanı pirinci ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Pirinç yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alın soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra servis tabağına alın ve dere otu ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMESİ (6 kişilik)
* 1 kg havuç
*
1 soğan
* 1 kahve fincanı pirinç
*
1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 kaşık şeker
*
1 tatlı kaşığı tuz
* 1 su bardağı sıcak su
*
4 dal dere otu

***
Ispanaklı Krep
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi çırpın. Yapışmaz bir tavayı yağlayın, yarım kepçe hamurdan dökün. Tavayı sallayarak, krebin her 2 tarafını da kızartın, tabağa alın. Her seferinde tavayı yağlayarak, hamur bitene kadar işleme devam edin. İçi için, soğan, sivri ve kırmızı biberi, sarımsakları zeytinyağında soteleyin. Ispanakları ekleyip kavurun. Mısır unu, süt, tuz, karabiber ve mantarları ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin. Krebin arasına ıspanaktan koyun.

MALZEMESİ (2 kişilik)
* Krep için: 1 yumurta
*
1 su bardağı un, karabiber
* 1 su bardağı su, tuz
*
İçi için: 250 gr ıspanak
* 1 soğan, 1 sivri biber
*
Kırmızı biber ve 2 diş sarmısak
* 1 kaşık zeytinyağı
*
1 çorba kaşığı mısır unu
* 1 kahve fincanı süt
*
3 mantar




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Açıkhava yıldızlarıProjeler rafa
Kötünün iyisiyimKeremcem'in tatil günlüğü
Yıldırım hızıyla hareket edecekSevgililer de kanka
Sibel kızarsa 'Alaş'ağı ederTayni bebeği çok kıskandı
Demet parti kızı olduİnat etti kıracak belini
'Yalnızım dostlarım...Narin, nazenin
Rahatlık ve konfor bir arada...Gelibolu'da Ebru'ya çok...
Dudağınızdaki doğal güzellikHadi at bir kahkaha
Nejat Barda diye jüriden...Bir devrin battığı yer Gelibolu
Aşk günlüğüGüncel sağlık
Şifalı bitkilerSahillerin karizmaları
Kurbağalama yüzüyorGüzellik ilacı aşkmış
Suya yazı yazıyor!Son sevgilisi bir Ece...
Cem 'taş'landıGücü annelerden
Kimono modasıYeniden Yunan adalarına açıldı!
Zaman onu es geçiyorİçmişim başım dönüyor!
Formunun sırrı 3 litrede saklıKarnı burnunda ama sokaklarda
GÜNCEL
Ünlü Ünlü aileye dadı şoku
Pelit Pastaneleri'nin ortaklarından Ozan Ayan ile eşi bakıcının...
Yasak aşk meyvesi
OKS'de skandal
Peruklu hemşire geldi Atatürk...
Vakko'da yeni moda 'ayrılık'
Kahramansın sen
Annem beni istemedi
SPOR
Ve Ve Roberto Carlos gelmedi
Marco'nun Türk vatandaşı olmasıyla 2 yabancı kontenjanı boş olan...
Fatih Tekke tarihe geçti
Ze yan çizdi, yeni aday Leandro
Aslan Torres dedi
Artık o 'Can' Tıgana!
İşte Gerets kanunları
Zico uyardı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 29 C,Açık 19 C
ANKARA - Açık 32 C,Açık 15 C
IZMİR - Açık 36 C,Açık 19 C
ANTALYA - Açık 35 C,Açık 26 C
ADANA - Açık 34 C,Açık 26 C
EKONOMİ
IMKB E: 35.721,640 D:% -0,06
DOLAR S: 1,502 D:% -0,53
EURO S: 1,923 D:% 0,00
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu