Fasulyeli Bulgur HAZIRLANIŞI İnce bulguru üzerine çıkacak kadar sıcak su ile ıslatın ve ağzını kapatarak demlenmeye bırakın. Bulgur suyunu çekince, haşlanmış ve verev şeklinde doğranmış taze fasulyeyi ilave edin. 2 çorba kaşığı zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı hafif kavurun. Bir tavada dolmalık fıstığı pembeleştirin. Bulgurlu karışıma soğan, dolmalık fıstık, taze soğan, maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Sirke, kekik, limon suyu, nar ekşisi, sumak ve kalan zeytinyağını katarak bütün malzemeyi karıştırın. Servis tabağına alın halka şeklinde doğranmış kırmızı biberle süsleyip servis yapın. MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 su bardağı ince bulgur * 250 gr taze fasulye * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 adet soğan, maydanoz * 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık * 3 adet taze soğan, sumak, kekik * 10 dal ince kıyılmış maydanoz * Tuz, karabiber, pul biber * 2 çorba kaşığı balzamik sirke * 1 adet limon suyu * 1 çorba kaşığı nar ekşisi * Süslemek için: 1 adet kırmızı biber
*** Roka Salatası HAZIRLANIŞI Rokaları ayıklayıp yıkayın. Sonra elinizle kopartıp, salata kasesine alın.Yine elinizle kopardığınız nane yapraklarını ekleyin. Küçük doğranmış domatesi de ilave edin. 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağını, yeteri kadar tuzu ve 1 çorba kaşığı balzamik sirkeyi bir kasede karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin. En üste küp şeklinde doğranmış beyaz peynirleri serpiştirin. MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 demet roka * Birkaç dal nane * 1 domates, tuz * 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı * 1 dilim beyaz peynir * 1 kaşık balzamik sirke
*** Çilekli Elmalar HAZIRLANIŞI Kabukları soyulmuş ve ortası oyulmuş elmaları bir tencereye alın ve üzerine toz şeker serpin. Safranı suda eritip tencereye alın.Elmaları hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilınması için bir kenarda bekletin. Diğer tarafta ileği çatalla ezin. Labne peyniri, krema, pudra şekeri, Hindistan cevizi ve bademi katıp iyice karıştırın. Bu karışımı elmaların içine eşit olarak doldurun. Buzdolabında 1 saat bekletin. Çilekle süsleyin, soğuk servis yapın. MALZEMESİ (4 kişilik) * 4 orta boy elma * 2 kaşık şeker * 1 çay kaşığı safran * Bir buçuk su bardağı su * İçi için: 300 gr çilek * 2 çorba kaşığı labne peyniri * 3 çorba kaşığı krema * 2 kaşık pudra şekeri * 2 kaşık Hindistan cevizi * 2 kaşık kıyılmış badem