Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 02 Ağustos 2006

Lezzet sofrası



Fasulyeli Bulgur
HAZIRLANIŞI İnce bulguru üzerine çıkacak kadar sıcak su ile ıslatın ve ağzını kapatarak demlenmeye bırakın. Bulgur suyunu çekince, haşlanmış ve verev şeklinde doğranmış taze fasulyeyi ilave edin. 2 çorba kaşığı zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı hafif kavurun. Bir tavada dolmalık fıstığı pembeleştirin. Bulgurlu karışıma soğan, dolmalık fıstık, taze soğan, maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Sirke, kekik, limon suyu, nar ekşisi, sumak ve kalan zeytinyağını katarak bütün malzemeyi karıştırın. Servis tabağına alın halka şeklinde doğranmış kırmızı biberle süsleyip servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 1 su bardağı ince bulgur
*
250 gr taze fasulye
* 1 çay bardağı zeytinyağı
*
1 adet soğan, maydanoz
* 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
*
3 adet taze soğan, sumak, kekik
* 10 dal ince kıyılmış maydanoz
*
Tuz, karabiber, pul biber
* 2 çorba kaşığı balzamik sirke
*
1 adet limon suyu
* 1 çorba kaşığı nar ekşisi
* Süslemek için:
1 adet kırmızı biber

***
Roka Salatası
HAZIRLANIŞI Rokaları ayıklayıp yıkayın. Sonra elinizle kopartıp, salata kasesine alın.Yine elinizle kopardığınız nane yapraklarını ekleyin. Küçük doğranmış domatesi de ilave edin. 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağını, yeteri kadar tuzu ve 1 çorba kaşığı balzamik sirkeyi bir kasede karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin. En üste küp şeklinde doğranmış beyaz peynirleri serpiştirin.
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 1 demet roka
*
Birkaç dal nane
* 1 domates, tuz
*
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 dilim beyaz peynir
*
1 kaşık balzamik sirke

***
Çilekli Elmalar
HAZIRLANIŞI Kabukları soyulmuş ve ortası oyulmuş elmaları bir tencereye alın ve üzerine toz şeker serpin. Safranı suda eritip tencereye alın.Elmaları hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilınması için bir kenarda bekletin. Diğer tarafta ileği çatalla ezin. Labne peyniri, krema, pudra şekeri, Hindistan cevizi ve bademi katıp iyice karıştırın. Bu karışımı elmaların içine eşit olarak doldurun. Buzdolabında 1 saat bekletin. Çilekle süsleyin, soğuk servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 4 orta boy elma
*
2 kaşık şeker
* 1 çay kaşığı safran
*
Bir buçuk su bardağı su
* İçi için: 300 gr çilek
*
2 çorba kaşığı labne peyniri
* 3 çorba kaşığı krema
*
2 kaşık pudra şekeri
* 2 kaşık Hindistan cevizi
*
2 kaşık kıyılmış badem




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Hülyalı şöhretRafet'ten zeytin dalı
Yalnız gecelerTık tık Musti
Çok romantikFesat Serdar
Tek işi podyumSinirli aşıklar...
Hediye bolluğuKoy koy gezinti
Cabbar şikayetSert kaya'ya çarptı
İlk gece çilingir aradılarYüzerek zayıflayın
Kilo verin, sağlığınızı değilDiyetten sonra boşvermeyin
Ağa SerdarSeray'ın selülit önlemi
Evlilik sorusu sinir bozuyor!Bitmeyen tatil keyfi
Teknede 'tatlı' aşkAyak basmayan kalmadı...
10 günde 1 yıkanıyor!Silikonlara veda
'Evlenene kadar bakireyim'Dördüncüye hazırlanıyorlar
Göbeğini pareoyla saklıyorDüğün yaklaşıyor
Güzel sesli yaratıklar...Güncel sağlık
Aşk günlüğüŞifalı bitkiler
GÜNCEL
Kadınca 'Kadınca' defnedildi
Kadın haklarının savunucusu Duygu Asena'nın cenazesinde ünlü yazarın...
İlaca alkol cezası
Sosyeteye mühür
Emir verdi çete çöktü
Amerika'nın ticaret dahiliği
Kartal'ın hayali rapora takıldı
Trafik savaştan beter
SPOR
Bekle Bekle bizi Kiev: 5-0
Kanarya, Appiah, Anelka, Luciano ve Tümer gibi aslarından yoksun...
Şok!
Bana Tümer olduğumu...
Gurur duyacaklar
Zenit'te Fatih rüzgarı
Ze Roberto bitiyor
Kartal pençeler
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 28 C,Açık 18 C
ANKARA - Açık 31 C,Açık 14 C
IZMİR - Açık 36 C,Açık 20 C
ANTALYA - Açık 34 C,Açık 25 C
ADANA - Açık 32 C,Açık 25 C
EKONOMİ
IMKB E: 35.742,750 D:% -0,90
DOLAR S: 1,508 D:% 1,11
EURO S: 1,920 D:% 0,97
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu