Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 27 Temmuz 2006

Lezzet sofrası



Tavuk Dolması
HAZIRLANIŞI
Ekmeğin kenarlarını kesip küp şeklinde doğrayın. Taze baharatları ayıklayın, yıkayıp, kıyın. Ekmeği, baharatları, yoğurt ve yumurta sarısıyla karıştırın. Tuz, karabiber ekleyin. Tavuk göğsünde uzunlamasına yatay olarak bir kesik açın. Kestiğiniz bölümü dışa doğru katlayıp, eti hafifçe dövün. Her tavuk göğsüne birer dilim jambon yerleştirin. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. Eti kapatıp kürdanla tutturun. Soğuk bir ortamla bekletin. Soğan ve sarımsağı soyup, doğrayın. Tavada 1 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarımsağı hafifçe kavurun. Domates ve kekiği ekleyin. Sosu 10 dakika pişirip, tuz, karabiberle tatlandırın. Eti sıvı yağda kızartın. 175 derece ısıtılmış fırında, tavuğu 5 dakika bekletin ve domatesli sosla servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 12 dilim tost ekmeği
*
Dereotu
* Taze soğan, maydanoz, roka
*
150 gr süzme yoğurt
* 2 yumurta sarısı, 4 tavuk göğsü
*
4 dilimi dana jambonu
* 1 soğan, 2-3 diş sarımsak
*
2 çorba kaşığı zeytinyağı

***
Kahveli Mous
HAZIRLANIŞI Yumurtaları ayırıp yumurta aklarını serinde muhafaza edin. Yumurta sarılarını şekerle 3-5 dakika köpürünceye kadar çırpın. Kahve tozundan çok sert kahve hazırlayın. Çikolataları 1 çorba kaşığı kahve ile benmari usulü eritin. Krem şantiyi çırpın. Çikolatayı ve yumurta sarısını kremayla karıştırın. Yumurta beyazlarını köpük olana kadar çırpın. 2-3 çorba kaşığını çikolatalı kremaya katın. Ardından kalanı ekleyin. 3-4 saat dondurun. Şekiller oluşturarak tabağa yerleştirin.
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 3 yumurta
*
75 gr toz şeker
* 5-5 kaşık kahve
*
50 gr sütlü çikolata
* 150 gr krem şanti
*
Süslemek için draje çolata
* Krem şarti

***
Patlıcan Köftesi
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları uzunlamasına ince dilimler halinde doğrayın. Tuzlu suda 30 dakika bekletin. Kurulayın ve sıvı yağda kızartın. Maydanozu kıyın. Beyaz peyniri ince dilimler halinde doğrayın. Biber ve domates salçası, limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp tuzlayın. Üstü kapalı olarak bir kenarda bekletin. Servisten 1 saat önce beyaz peynirleri patlıcanların üzerine yerleştirin. Sosu üzerine damlatın ve sarın. Açılmamaları için ortalarına kürdan geçirin ve servis tabağına alın.
MALZEMESİ (8 kişilik)
* 2 patlıcan, tuz
*
1 demek maydanoz
* 200 gr beyaz peynir
*
1 kaşık acı biber salçası
* 1 kaşık domates salçası
*
4 kaşık limon suyu
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
*
Kızartmak için: Sıvı yağ




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Bedava yaşıyorSığındığı tek liman
Yüreğini tutamıyor'Emrin olur!'
Cinselliğe estetik gölgesi...Nejat'la 5 dakika
Her defasında farklı bir rolİnattan vazgeçti
Gümbür gümbür geliyorDalgalarla ateşli dans
Genci yolladı zengini bulduBabası oğlunda hayat bulacak
Gözüne gözlük kusurlara estetikSibel'i aşka küstüren kim?
Orta direk ErdekKıskanırım döverim!
Saç boyasındaki yasak maddelerİPod ve MP3 'sağır kuşak'...
Anne sütü ağrıyı da kesiyorRenkli yaşam alanları
Yaşlanmaya yavaş adımGündüzden geceye uzanan şıklık
Sütten ağzı yandı bir kere...'Kızlarım olmadan asla!'
İbo için mangalsız hayat...Daha fazla kaçamadı
Parti parti geziyorlarMahsun 'Hava'landı
Tatil en çok onun hakkıEvlenmeden anne oldu...
'O kadar zengin değilim'Bebeğinin babası kim?
Sürekli malikane alıyorlarEn büyük hayali yunuslarla dans
Seksi yıldız da modaya uyuyorŞifalı Bitkiler
Aşk günlüğü
GÜNCEL
Azrail'e Azrail'e 4'üncü çalım
Terör saldırısı, tsunami felaketi ve trafik kazasından mucize eseri...
TEM'de gaspçı avı
Cinayet filmini izlediler
Kazablanka'ya uzandı
Cani oltaya takıldı
Hamile kadını yaktılar
Regaip Kandili mübarek olsun
SPOR
Vınn.. Vınn.. Fener geçti
Devler Ligi 2. ön eleme ilk maçında şov Appiah'la başladı, Tümer ve...
Kadıköy karnavalı
Carrusca coşkusu
Tatsız prova!
O artık Zenit'li
Dağ fare doğurdu
Cimbom'da yeni adres Almanya
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 29 C,Açık 19 C
ANKARA - Açık 30 C,Açık 15 C
IZMİR - Açık 36 C,Açık 20 C
ANTALYA - Açık 35 C,Açık 26 C
ADANA - Açık 33 C,Açık 26 C
EKONOMİ
IMKB E: 35.984,530 D:% 2,04
DOLAR S: 1,525 D:% -0,59
EURO S: 1,920 D:% -0,83
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu