Tavuk Dolması HAZIRLANIŞI Ekmeğin kenarlarını kesip küp şeklinde doğrayın. Taze baharatları ayıklayın, yıkayıp, kıyın. Ekmeği, baharatları, yoğurt ve yumurta sarısıyla karıştırın. Tuz, karabiber ekleyin. Tavuk göğsünde uzunlamasına yatay olarak bir kesik açın. Kestiğiniz bölümü dışa doğru katlayıp, eti hafifçe dövün. Her tavuk göğsüne birer dilim jambon yerleştirin. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. Eti kapatıp kürdanla tutturun. Soğuk bir ortamla bekletin. Soğan ve sarımsağı soyup, doğrayın. Tavada 1 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarımsağı hafifçe kavurun. Domates ve kekiği ekleyin. Sosu 10 dakika pişirip, tuz, karabiberle tatlandırın. Eti sıvı yağda kızartın. 175 derece ısıtılmış fırında, tavuğu 5 dakika bekletin ve domatesli sosla servis yapın. MALZEMESİ (4 kişilik) * 12 dilim tost ekmeği * Dereotu * Taze soğan, maydanoz, roka * 150 gr süzme yoğurt * 2 yumurta sarısı, 4 tavuk göğsü * 4 dilimi dana jambonu * 1 soğan, 2-3 diş sarımsak * 2 çorba kaşığı zeytinyağı
*** Kahveli Mous HAZIRLANIŞI Yumurtaları ayırıp yumurta aklarını serinde muhafaza edin. Yumurta sarılarını şekerle 3-5 dakika köpürünceye kadar çırpın. Kahve tozundan çok sert kahve hazırlayın. Çikolataları 1 çorba kaşığı kahve ile benmari usulü eritin. Krem şantiyi çırpın. Çikolatayı ve yumurta sarısını kremayla karıştırın. Yumurta beyazlarını köpük olana kadar çırpın. 2-3 çorba kaşığını çikolatalı kremaya katın. Ardından kalanı ekleyin. 3-4 saat dondurun. Şekiller oluşturarak tabağa yerleştirin. MALZEMESİ (4 kişilik) * 3 yumurta * 75 gr toz şeker * 5-5 kaşık kahve * 50 gr sütlü çikolata * 150 gr krem şanti * Süslemek için draje çolata * Krem şarti
*** Patlıcan Köftesi HAZIRLANIŞI Patlıcanları uzunlamasına ince dilimler halinde doğrayın. Tuzlu suda 30 dakika bekletin. Kurulayın ve sıvı yağda kızartın. Maydanozu kıyın. Beyaz peyniri ince dilimler halinde doğrayın. Biber ve domates salçası, limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp tuzlayın. Üstü kapalı olarak bir kenarda bekletin. Servisten 1 saat önce beyaz peynirleri patlıcanların üzerine yerleştirin. Sosu üzerine damlatın ve sarın. Açılmamaları için ortalarına kürdan geçirin ve servis tabağına alın. MALZEMESİ (8 kişilik) * 2 patlıcan, tuz * 1 demek maydanoz * 200 gr beyaz peynir * 1 kaşık acı biber salçası * 1 kaşık domates salçası * 4 kaşık limon suyu * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * Kızartmak için: Sıvı yağ