'Seni çok seviyorum. Gölgenden bile kıskanıyorum' diyen erkek, olayı şiddete kadar götürüyor. Uzmanlar, kendisine güveni olmayan kişilerin bu tavırları sergilediğini belirtiyor.
Bazı insanlarda kıskançlık hat safhadadır ve bazen zarar verir. Kompleksli kişiler, kendilerini güvensiz ve yetersiz hisseder ve ilişkilerinde kıskançlık sergiler. Psikolog Aslıhan Tokgöz Tozlu, "Aynı zamanda kişinin gerçek ben (sahip olduğuna inandığı özellikler) ile olmak istediği ben (sahip olmak istediği özellikler) arasında büyük farklılıklar varsa, bu kişiler de kıskanmaya eğilimlidir. Zenginliğe, üne, popülerliğe ve fiziksel çekiciliğe önem veren kişiler de ilişkilerinde kıskanmaya yatkındır" diye konuştu.
DAYAK NEDENİ! Evliliklerde ve sevgili ilişkilerinde fiziksel şiddetin sebeplerinden birinin de sıklıkla kıskançlık olduğunu söyleyen Tozgöz, "Kıskançlıkta kadınlar ve erkekler birbirlerinden farklı davranır. Kadınlar, bu duyguyu kabul ederken, erkekler genellikle inkar eder. Kadınlar eşlerinin başka kişiyle duygusal yakınlaşma olmadan sadece cinselliği yaşamalarına, ilişkilerini sürdürme uğruna tolerans gösterirken, erkeklerse eşlerini kıskandıklarını savunarak, cinsellik olsun ya da olmasın karşı cinsi beğenmelerini kabul edemez.
KADINI SUÇLUYOR... Kıskançlık ortaya çıktığında, kadınlar genelde kendilerini suçlarken, erkekler de tipik olarak eşlerini veya üçüncü kişiyi suçlar. Genel olarak kişi, eşinin karşı cinsten birini kendi yerine koyduğunu fark ettiğinde, kendisini yetersiz hisseder ve bundan dolayı kıskanır. Aslında bu sorun özgüvenle ilgilidir. Kendisine güveni olan insanlar, sağlıklı ve uzun süreli, kıskançlığın da zarar yaratmayacağı ilişkiler kurar" dedi.