BALIK kızartıldığında yararlı omega 3 yağ asit miktarı azalıyor.
***
Kızarmış balık kalbi korumaz
AMERİKA'daki Harvard Üniversitesi bilimadamlarına göre; balık tüketmek kalp ritminin düzenli olmasını sağlayarak kalp sağlığını koruyor. Omega 3 yağ asitleri açısından çok zengin olan balık, bunun yanı sıra hamilelikte anne ile bebeğin sağlığını korurken birçok kanserin oluşumunu da önlüyor. Seks hayatına da faydalı olan balığın, haftada en az 1 kez tüketilmesi gerekiyor. Balık tüketenlerin kalp krizi geçirme riskinin yüzde 70 oranında düşük olduğuna dikkat çeken bilimadamları, "Balığın bu olumlu etkisi için, kızartılmadan tüketilmesi gerekiyor. Çünkü balık kızartıldığında içindeki omega-3 yağ asit miktarı azalıyor" uyarısı yapıyor.