Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 25 Temmuz 2006

Lezzet sofrası



Fırında Tavuklu Patlıcan
MALZEMESİ (4 kişilik)

2 büyük patlıcan
3 kuru soğan
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
200 ml zeytinyağı
3 tavuk göğsü
4 domates
4 haşlanmış patates
250 tuzsuz peynir
2 çay kaşığı fesleğen
HAZIRLANIŞI
Patlıcanı soyun ve uzunlamasına dilimler halinde doğrayın . Tuzlayıp 30 dakika bekletin. Soğan ve sarımsağı soyup küçük doğrayın. Sıvı yağda kavurun. Tavuk göğüslerini teflon tavada pişirin ve soğanlı karışıma ilave edip bekletin. Domatesi küp küp doğrayın. Patatesin kabuklarını soyup dilimleyin. Patlıcanları durulayıp kurulayın. Az yağda hafifçe kızartın. Yağlanmış fırın kabına patates dilimlerini dizin. Soğanlı karışımın yarısını üzerine yayın. Tuz, karabiber, fesleğennin yarısını ve kaşar peynirinin üçte birini serpin. Tuzsuz peynirin yarısını üzerine dizin. Patlıcan ve domatesleri ekleyin. Aynı işlemi malzemeler bitecek şekilde tekrarlayın . En üste kalan yağı gezdirin. Isıtılmış 200 dereceli fırında pişirin.

Domatesli Pilav
MALZEMESİ (4 kişilik)
2 su bardağı pirinç
3 domates
2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye soyulmuş domatesleri rendeleyin. 2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı ekleyin, domates suyunu çekene kadar kavurun. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinci ilave edip, 1-2 dakika domates sosu ile birlikte kavurun. 3 su bardağı suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin, kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın ve 30 dakika pilavı demlendirmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.

Çilekli Kup
MALZEMESİ (4 kişilik)
300 gr çilek
4 çikolatalı waffle
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 limonun suyu
100 gr süzme yoğurt
2 çorba kaşığı bal
HAZIRLANIŞI
Çilekleri önce yıkayıp, kurulayın. 4 çileği ikiye bölüp kenara ayırın. Artanların saplarını ayıklayın ve dörde bölün. Sos tenceresinde krem şantiyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Limon suyu ve süzme yoğurtla iyice karıştırıp balla tatlandırın. Dörde böldüğünüz çilekleri kremaya ilave edip yavaşça karıştırın. Hazırladığınız kremayı kuplara eşit miktarda paylaştırın. Çikolatalı waffle ve ayırdığınız çileklerle süsleyin.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Zayıflama reçetesiPes etmeyi bilmiyor
Beslenme çantası varGizem'in egosu ortaklığı bitirdi
Nereden Nereye!Erkeklere özel dersler...
'Aşk artı bana haram'Babası izin vermiyor
Öğümce 'Ünlüler Çiftliği'...İhanete bitki çayı bire bir...
Evlilik ve annelik istiyorEylül'de gel
Fuga'nın yeni kraliçesi LaraGünün en güzel bittiği...
Güncel sağlıkŞifalı bitkiler
Görüş izniGüneşlenemedi
Parmak arası rahatsızlıkAşkınızın katili kim
Erkeksiz alışverişMahsun güzellerin...
Merak uyandıran yakınlıkÇapkın erkeğe YÜZ yok...
Tatile değil defileyeAnnelik meğer ne zormuş!
Bir papazın hayat öyküsüGüzelliğin sırrı naneli sütte
Önce evlilik sonra çocukEvlat edinmek için...
Aşk günlüğü
GÜNCEL
2'nci 2'nci çuval hadisesi
Amerikalı Coni'den örnek alan Barzani'nin peşmergeleri hadlerini...
Her düğün bir ölüm
Tabut başında insanlık dersi
Vicdansız koca
İnsanlık unutuldu
Ahmet ölünce kıymete bindi
Kapkaç her yerde
SPOR
Söz Söz sırası Carrusca'da
Anlaşma tamam. Gelişim sadece peşinatın yatırılmasına kaldı. İki şeyi...
Zico adresi verdi
Fener'e 50 milyon $
Vogel 2 gün süre istedi
Lig Ertelenmiyor
Trabzon'da sona doğru
Telafisi 2010'da
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 28 C,Açık 19 C
ANKARA - Par. Bul. 30 C,Par. Bul. 14 C
IZMİR - Açık 36 C,Açık 20 C
ANTALYA - Açık 34 C,Açık 27 C
ADANA - Açık 33 C,Açık 25 C
EKONOMİ
IMKB E: 34.959,030 D:% -0,09
DOLAR S: 1,551 D:% -0,32
EURO S: 1,958 D:% -0,76
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu