Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 20 Temmuz 2006

Dr. Arthur Agatston'un özel mönüsü



Vanilyalı Ricotta Tatlısı (1 kişilik)
* 125 gr az yağlı Ricotta peyniri
* 1 çay kaşığı vanilya
*
1 paket tatlandırıcı
HAZIRLANIŞI
Ricotta peyniri, vanilya ve tatlandırıcıyı bir tatlı kasesinde karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.

Hindi Rulo (2 kişilik)
* 2 dilim hindi göğsü
* 2 orta boy marul yaprağı
* Kişniş yapraklı mayonez
* 4 yeşil soğan
* 4 kırmızı dolmalık biber
HAZIRLANIŞI 1 dilim hindi göğsünü, üzerine kişnişli mayonez sürülmüş marul yaprağının üzerine düzgünce yerleştirin. 1 yeşil soğan ve 1 kırmızı dolmalık biber şeridi ilave edin. Dürüm olacak şekilde katlayın.

Humus (5 kişilik)
* 450 gr nohut
* 2 yemek kaşığı limon suyu
* 125 gr tahin
* 60 gr doğranmış soğan
* 3 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı kimyon
* 1/8 çay kaşığı karabiber
* Yarım çay kaşığı tuz
* Taze fesleğen
HAZIRLANIŞI Suyun 1/2-1/4'ünü başka bir kaba alın, nohutu iyice süzün. Nohut, limon suyu, tahin, soğan, sarımsak, yağ, kimyon, biber ve tuzu bir blenderde püre haline getirin. İnceltmek için gerekirse nohut suyu koyabilirsiniz. Servisten önce 3-4 saat ka-dar buzdolabında bekletin. Üzerini dilerseniz fesleğenle süsleyin.

Soğuk İspanyol Çorbası (4 kişilik)
* 750 gr domates veya sebze suyu
* 125 gr ince dilimlenmiş kereviz
* 125 gr ince dilimlenmiş salatalık
* 125 gr ince doğranmış dolmalık yeşilbiber
* 125 gr ince doğranmış taze soğan
* 3 kaşık sirke
* 2 kaşık sızma zeytinyağı
* 1 diş sarımsak
* 2 kaşık doğranmış maydanoz
* Yarım çay kaşığı tuz
* Yarım çay kaşığı Worcestershire sosu
* Yarım çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI Domates ya da sebze suyunu, domates, kereviz, salatalık, dolmalık biber, soğan, sirke, yağ, sarımsak, maydanoz, tuz, sos, ve karabiberi tencereye koyarak bir gece boyunca buzdolabında bekletin. Soğuk olarak servis yapın.

Ton Balıklı Miami Salatası (1 kişilik)
Salata:
* 170 gr ton balığı
* 80 gr doğranmış salatalık
* 80 gr doğranmış domates
* 80 gr doğranmış avokado
* 80 gr doğranmış kereviz
* 80 gr doğranmış turp
* 250 gr doğranmış marul
Sos:
* 4 çay kaşığı sızma zeytinyağı
* 2 çay kaşığı limon suyu
* 2 diş kıyılmış sarımsak
* Yarım çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Tüm salata malzemesini cam bir kasenin içine koyun ve üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Hava nasıl orada?'Hayır'ı bilmiyor
Kocaya 'veda' işe 'merhaba'Ok yaydan çıktı
Bir tek o temiz...Bilinçsiz rejimin son kurbanı
Kırmızı gülün anlamıBikini krizi...
Hem çizer hem giyerKendi sette aklı evde...
Kovuldu ama pes etmediBulutlar dağıldı güneş göründü
Kıskançlık gözyaşlarıGüzellerin yeni güzellik iksiri
Tanıtım sade takılar şahaneTesettür içinde de çok şık
Yaşadığı iş kazası!Kalbinizle dost olun!
Kötü günler artık mazi...Özel tatil hizmeti...
Aşktan yana şanssızCarmen Electra'nın ayrılık sırrı
Yeniden aşık olduMuhteşem bir dönüş
Plajda işbaşında!Ev tutuldu karar alındı
Zaman tünelinde yolculukGüncel sağlık
Hercai menekşeAşk günlüğü
Alt yazı
GÜNCEL
Acının Acının fotoğrafı
Siirt'teki kahpe PKK saldırısında şehit olan Kamil Alkan'ın yazdığı...
Kahramanlar
Pahalı dalgınlık
Melisa'nın son şansı
Kadın 'komiği' seçiyor
Tercihlere dikkat!
Kete bir 'Alo' kadar yakın
SPOR
Bütün Bütün hatalarım muhteşemdir
Dersimi aldım
Benim öğreneceğim bir şey kalmadı. Ama...
Anelka resti
Yabancıya fren
Jorgensen'de son dönemeç!
Harikasınız çocuklar
Trabzon'un tek derdi sakatlık
Oscar Pereiro emaneti geri aldı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 26 C,Açık 18 C
ANKARA - Açık 28 C,Açık 12 C
IZMİR - Açık 35 C,Açık 18 C
ANTALYA - Açık 34 C,Açık 26 C
ADANA - Açık 32 C,Açık 25 C
EKONOMİ
IMKB E: 33.554,410 D:% -0,19
DOLAR S: 1,583 D:% 0,00
EURO S: 1,975 D:% -0,20
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu