Miami Diyeti
Uzun ve iyi bir hayat yaşayabilmek için yediğiniz yiyeceklerin niteliği çok önemli
*** Kalbinizle dost olun!
9. gün.
Diyette, kilo vermenizi sağlayan, sağlıksız yiyecek tüketiminize sebep olan ve vücudun yağ fazlalığı olarak depoladığı yiyecekleri az yemeniz olacak. Yeme alışkanlıkları, kolesterol ve trigliserid seviyeleri, tehlikeli derecede yüksek kan kimyasına sebep oluyor. Bu da atardamar tıkanması ve kan damarlarında iltihaplanmanın nedeni. Fazla kilo da sağlıksız bir kan kimyasının ve ileride kalp hastalıklarının ciddi habercisi. Diyetle, kardiyologlar ve kalp hastalarının endişe duyduğu bazı rahatsızlılarda gözle görülür iyileşmeler başlayacak. Böylece sağlığınızı ve canlılığınızı koruyabileceksiniz.
İLK SAFHA EN ZOR DÖNEM BİRİNCİ safha, kalp dostu folik asit gibi önemli gıdaları, lif sağlayan düşük glisemik indeksli sebzeleri ve vitaminle, mineralleri içeriyor.
1. gün Kahvaltı: Sebze suyu, ıspanaklı tuzlu kek, tatlandırıcılıyağsız sütlü çay veya kahve. Ara: Yağsız mozarella peynir. Öğle: Izgara tavukmarul, tatlandırıcılı jöle. Ara: Yağsız peynir, kereviz. Akşam: Izgara somon, buharda kuşkonmaz, marul salatası. Tatlı: Vanilyalı Ricotta.
2. gün Kahvaltı: Domates suyu, yumurta, salam, tatlandırıcılı- yağsız sütlü çay veya kahve. Ara: 2 hindi rulo (kişniş yapraklı-mayonezli). Öğle: Ton balıklı Miami salatası, tatlandırıcılı jöle. Ara: 1 dilim yağsız peynir, kereviz. Akşam: Fırında tavukgöğsü, kızarmış patlıcan- biber, marul salatası. Tatlı: Kahveli Ricotta.
3. gün Kahvaltı: Sebze suyu, kuşkonmaz-mantarlı omlet, çay veya kahve. Ara: Yağsız peynir. Öğle: Izgara sığır hamburger (ekmeksiz), marul, tatlandırıcılı jöle. Ara: 2 hindi rulo. Akşam: Sığır fileto ızgara, haşlanmış brokoli, ızgara domates, karnabahar püresi. Tatlı: Bademli Ricotta.
4. gün Kahvaltı: Domates suyu, ıspanak üzerine yumurta (suda pişirilmiş), çay veya kahve. Ara: Yağsız peynir, kereviz. Öğle: Hindi-peynir-yeşillikle salata. Ara: Az yağlı peynir doldurulmuş çeri domates. Akşam: Zencefilli pırasa, buharda bezelye, sotelenmiş lahana. Tatlı: Kahveli Ricotta.
5. gün Kahvaltı: Sebze suyu, yumurta beyazı-omlet, çay veya kahve. Ara: Hindi rulo. Öğle: Soğuk çorba, ızgara sığır hamburger (ekmeksiz), marul. Ara: Somonlu salatalık. Akşam: Soslu tavuk, domates-soğan güveç, buharda ıspanak, marul. Tatlı: Bademli Ricotta.
6. gün Kahvaltı: Domates suyu, sebzeli omlet, salam, tatlandırıcılıyağsız sütlü çay veya kahve. Ara: Yağsız mozarella peyniri. Öğle: Tavuklu- yeşillik salata. Ara: Az yağlı peynir, domates ve salatalık. Akşam: Somon, fırında karışık sebze, roka salatası. Tatlı: Limonlu Ricotta.
7. gün Kahvaltı: Sebze suyu, omlet, çay veya kahve. Ara: Yağsız peynir, kereviz. Öğle: Hindili salata, tatlandırıcılı jöle. Ara: Baharatlı domates ve az yağlı peynir. Akşam: Izgara sığır, ıspanaklı mantar, karnabahar püresi, marul. Tatlı: Limonlu Ricotta.
8. gün Kahvaltı: Ispanaklı omlet, tatlandırıcılı ve yağsız sütlü çay veya kahve. Ara: Yağsız mozarella peyniri. Öğle: 1 dilim biftek (yanında yeşillikle), tatlandırıcılı jöle. Ara: Çiğ sebzeli humus. Akşam: Tavuk sote, karnabahar püresi, buharda taze fasulye, marul salatası. Tatlı: Vanilyalı Ricotta.
9. gün Kahvaltı: Sebze suyu, sebzeli tuzlu kek, çay veya kahve. Ara: Hindi rulo. Öğle: Peynir-marul salatası, tatlandırıcılı jöle. Ara: Yağsız peynir, kereviz. Akşam: Somon buğulama, fırında sebze, zeytinyağlı salatalık. Tatlı: Limonlu Ricotta.
10. gün Kahvaltı: Domates suyu, salam-mantarlı yumurta beyazıyla omlet, çay veya kahve. Ara: Yağsız peynir. Öğle: Haşlanmış taze fasulyeli- ton balıklı domates salatası. Ara: Az yağlı çiftlik peyniri. Akşam: Biberli biftek, domates ızgara, buharda pişmiş brokoli, karışık yeşillik. Tatlı: Bademli Ricotta.
11. gün Kahvaltı: Domates suyu, peynirli omlet, tatlandırıcılı-yağsız sütlü çay veya kahve. Ara: 2 hindi rulo (kişniş yapraklı-mayonezli). Öğle: Soğuk çorba, ızgara sığır hamburger (ekmeksiz), marul salatası. Ara: Taze mozarella peyniri. Akşam: Zencefilli ızgara tavukgöğsü, buharda bezelye, yeşil soğanlı lahana salatası. Tatlı: Bademli Ricotta.
12. gün Kahvaltı: Meyve suyu kokteyli, brokoli, tatlandırıcılı ve yağsız sütlü çay veya kahve. Ara: Yağsız mozarella peyniri. Öğle: Tavuklu-fıstıklı yeşillik salata. Ara: Taze mozarella peyniri. Akşam: Salatalık ve dereotlu haşlama somon, taze soya fasülyesi salatası, ızgara domates, buharda pişmiş kuşkonmaz. Tatlı: Limonlu Ricotta tatlısı.
13. gün Kahvaltı: Salamlı yumurta, tatlandırıcılı ve yağsız sütlü çay veya kahve. Ara: 1 dilim yağsız mozarella peyniri, kereviz. Öğle: Haşlama somon balığı ve ıspanaklı salata. Ara: Çiğ sebzeli humus. Akşam: Domatesli ızgara biftek. Tatlı: Kahveli (Yemen) Ricotta.
14. gün Kahvaltı: Haşlama enginar-kızartılmış salam üzerine suda pişmiş yumurta, hollanda sosu (yumurta-limon-hardal ve kırmızı biberi mikrodalgada pişirin, blenderden geçirin), çay veya kahve. Ara: Hindi rulo. Öğle: Dolmalık kırmızı biberin içine peynir-sebze. Ara: Çiğ sebzeli humus. Akşam: Izgara sebzeli tavuk-hindiba. Tatlı: 1 kaşık yağsız dondurulmuş krem şantili-tatlandırıcılı jöle.
Dr. Arthur Agatston
|