Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 10 Temmuz 2006

Lezzet Sofrası



Fırında Semizotu
HAZIRLANIŞI Yumurtaları çırpın. Kabartma tozu katın. Pembeleştirdiğiniz soğanı ve kıyılmış semizotunu ilave edin. Yoğurt, un, mısır unu, haşhaş tohumu, muskat ve kaşar peynirini ekleyip, karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbında ve ısıtılmış 175 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Üzerine kaşar peyniri serpin (Süslemek için ayırın). 5 dakika daha fırında tutun, ılımaya bırakın. Servis tabağına ters çevirin. Kenarlarına rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Dilimleyip sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
MALZEMESİ (6 kişilik)
* 500 gr ayıklanmış ve yıkanmış semizotu
*
3 yumurta
* 1 paket kabartma tozu
*
2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 kıyılmış soğan
*
1 kaşık yoğurt ve un
* 2 kaşık mısır unu
*
1 kaşık haşhaş tohumu
* 1 kaşık rendelenmiş muskat
*
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

***
Narlı Salata
HAZIRLANIŞI
Marulu elinizle iri parçalar halinde bölüp salata tabağına yerleştirin. Halka doğradığınız soğanları da üzerine ekleyin. Mısır ve nar tanelerini de salatanın üzerine serpin. Taze soğanların beyaz kısımlarına bıçakla çentik atıp salataya yerleştirin. Krema, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırarak hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 1 kıvırcık marul
*
1 büyük boy kırmızı soğan
* Yarım nar
*
4-5 kaşık mısır
* 2 taze soğan
*
1 çay bardağı çiğ krema
* 2 kaşık zeytinyağı
*
Yarım limonun suyu, tuz

***
Çikolatalı Muzlu Katlar
HAZIRLANIŞI
Çikolatayı ve taze kremanın yarısını bir kaba alıp benmari usulü eritin. Çikolata eriyince kremanın kalanını ekleyip iyice karıştırın. Karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Muzları ve limon suyunu bir kaba alıp bir çatalla ezin. Süzme yoğurdu ekleyip karıştırın. Çikolatalı karışımı ve muzlu karışımı kat kat kuplara yayın. En üstü kremşanti ve çikolata parçaları ile süsleyip buzdolabında yarım saat bekletin. Soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 200 gr bitter çikolata
*
150 ml şekersiz krema
* 3 adet muz
*
1 adet limonun suyu
* 250 gr süzme yoğurt
*
Süslemek için: Krem şanti ve çikolata




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Şifacı ünlülerKalpsiz adam
Sırlar âlemiGözü açık gider
Arif olan sözü anlar600 bin YTL annesine feda
'Bel'den zayıfBodrum yolu engel dolu
Eşiyle hiç işi olmazSıfır bedene Hepsi tepkili
Geçmişe mazi yenmişe gaziDurduk yerde meydan okudu
Kilo ve kolesterol vücudu...Mide ülserinin nedeni bakteri
En önemli öğün kahvaltıGüncel sağlık
Karadut kan şekerini dengelerSigarayı yak keyfine bak
Avrupa'da ağladı Bodrum'da güldüNiye korktu ki?
Çapkına bakacak göz yokSaklambaç
Aslı yerine vekili varDünya yansa farketmez
YILDIZ gibi ışık saçıyorGerdanlık bu kadar yakışır
Görümcenin şen şakrak halleri...Kahvaltıyı atlamayın...
Hayatınız kolaylaşsınErkekçe dilini çözün
Aşk GünlüğüA'dan Z'ye hastalıklar
GÜNCEL
Koyun Koyun koyuna kavga
Projeleri kabul edilince
Avrupa Birliği'nin iyiliği,...
Gözyaşı sel oldu
Aşktan emekli
Sabri Bey artık yok
'Beyaz' savunma
Mahkemeye bir-ki!
Ferrari'ye maliye kıskacı
SPOR
Dünyanın Dünyanın Kralı İtalya
Fransa, Zidane'la öne geçti. Materazzi eşitledi. İtalya, penaltılarda...
Bu topta bir şey var!
Onu bana bırakın
Gravesen bitiyor
Tolga İçin Luce Devrede
Beşiktaş yeniden Gilberto'ya...
Matador Federer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 26 C,Açık 17 C
ANKARA - Par. Bul. 27 C,Par. Bul. 13 C
IZMİR - Par. Bul. 33 C,Par. Bul. 17 C
ANTALYA - Açık 34 C,Açık 23 C
ADANA - Açık 31 C,Açık 26 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.202,230 D:% 1,41
DOLAR S: 1,572 D:% 0,45
EURO S: 2,011 D:% 0,75
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu