Fırında Semizotu HAZIRLANIŞI Yumurtaları çırpın. Kabartma tozu katın. Pembeleştirdiğiniz soğanı ve kıyılmış semizotunu ilave edin. Yoğurt, un, mısır unu, haşhaş tohumu, muskat ve kaşar peynirini ekleyip, karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbında ve ısıtılmış 175 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Üzerine kaşar peyniri serpin (Süslemek için ayırın). 5 dakika daha fırında tutun, ılımaya bırakın. Servis tabağına ters çevirin. Kenarlarına rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Dilimleyip sıcak ya da soğuk olarak servis yapın. MALZEMESİ (6 kişilik) * 500 gr ayıklanmış ve yıkanmış semizotu * 3 yumurta * 1 paket kabartma tozu * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 kıyılmış soğan * 1 kaşık yoğurt ve un * 2 kaşık mısır unu * 1 kaşık haşhaş tohumu * 1 kaşık rendelenmiş muskat * 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
*** Narlı Salata HAZIRLANIŞI Marulu elinizle iri parçalar halinde bölüp salata tabağına yerleştirin. Halka doğradığınız soğanları da üzerine ekleyin. Mısır ve nar tanelerini de salatanın üzerine serpin. Taze soğanların beyaz kısımlarına bıçakla çentik atıp salataya yerleştirin. Krema, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırarak hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın. MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 kıvırcık marul * 1 büyük boy kırmızı soğan * Yarım nar * 4-5 kaşık mısır * 2 taze soğan * 1 çay bardağı çiğ krema * 2 kaşık zeytinyağı * Yarım limonun suyu, tuz
*** Çikolatalı Muzlu Katlar HAZIRLANIŞI Çikolatayı ve taze kremanın yarısını bir kaba alıp benmari usulü eritin. Çikolata eriyince kremanın kalanını ekleyip iyice karıştırın. Karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Muzları ve limon suyunu bir kaba alıp bir çatalla ezin. Süzme yoğurdu ekleyip karıştırın. Çikolatalı karışımı ve muzlu karışımı kat kat kuplara yayın. En üstü kremşanti ve çikolata parçaları ile süsleyip buzdolabında yarım saat bekletin. Soğuk olarak servis yapabilirsiniz. MALZEMESİ (4 kişilik) * 200 gr bitter çikolata * 150 ml şekersiz krema * 3 adet muz * 1 adet limonun suyu * 250 gr süzme yoğurt * Süslemek için: Krem şanti ve çikolata