HAZIRLANIŞI Doğranmış havuç, kereviz ve domatesleri, soğanların yarısını, 2 diş sarımsağı 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Tuz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin. Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Kıyma, yumurta, ufalanmış tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, kıyılmış maydanoz, fesleğen, ançuezi, tuz ve karabiberle yoğurup köfteleri hazırlayın ve yağda kızartın. Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, kereviz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
HAZIRLANIŞI Su ve toz şekeriyle şerbet kaynatın, limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edin. Soğumaya bırakın. Bir tencerede yağ ve irmiği kavurun. Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilyayı yoğurun. Yumurta büyüklüğünde alacağınız hamur parçalarını yuvarlayın. Ortalarını çukurlaştırın. 180 derecelik fırında pişirin. Üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin. Ortalarına marmelat ve hafif kavrulmuş badem koyun.
MALZEMESİ (8 kişilik) * 125 gram margarin * 2 su bardağı irmik * 2 yumurta * 1 su bardağı un * 1 paket kabartma tozu * 1 kahve fincanı soda * 1 çay kaşığı vanilya * 2 kaşık marmelat * 2 kaşık badem * Şerbeti için: 1.5 su bardağı şeker * 1 kaşık limon suyu * 1 çay kaşığı vanilya * 1 su bardağı su