Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 14 Haziran 2006

Lezzet Sofrası



Çılbır
HAZIRLANIŞI Sarımsağı az tuzla ezip yoğurda ekleyin ve pütürsüz bir hale gelinceye kadar karıştırın. Geniş bir tencerede suyu kaynatıp içine 1 fincan sirke ilave edin. Yumurtaları teker teker içine kırın. Yumurtaların beyazları katılaşınca delikli kevgirle süzüp yayvan bir servis tabağına alın. Yumurtaların çevresine bir sıra kruton ekmek dizip sıcak olarak bekletin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Tereyağını kızdırıp kırmızıbiber ekleyin. Karışımı yoğurdun üzerine gezdirin. Maydanozla süsleyip servis yapın. (Kruton ekmek yapmak için bayat ekmek içlerini küp şeklinde kesip yağda kızartın).
MALZEMESİ (6 kişilik)
* 2 diş sarımsak
l6 yumurta
* 1.5 su bardağı yoğurt
*
3 şorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
* 2 çay fincanı kruton ekmek
*
1 çay kaşığı kırmızı biber
* 3-4 dal maydanoz
*
Tuz

***
Jöleli İrmik Tatlısı
HAZIRLANIŞI Jöle için tüm malzemeleri tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dakika daha karıştırın. Islatılmış kalıba dökün. İrmik tatlısı için bütün malzemeleri kaynatın. Pudingi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Hazır jöle kullanılacak ise ıslatılmış kalıba, buradaki jöle tarifi kullanılacaksa daha önceden kalıba dökülüp soğutulmuş jölenin üzerine dökün. Çileklerle süsleyin.
MALZEMESİ (5 kişilik)
* Jöle için: 2.5 yemek kaşığı mısır nişastası
*
4-5 yemek kaşığı şeker (ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
* 2 bardak meyve suyu
*
İrmik tatlısı için: 8 kaşık irmik
*
10-13 kaşık şeker
* 1 litre süt, çilek
*
Yarım paket vanilya

***
Fasulye Pilaki
HAZIRLANIŞI Soğanları yarım ay şeklinde, havucu verevine küçük parçalar halinde, patatesi iri zar biçiminde doğrayın. Önce soğan ve havucu yağda kavurun. 3 kaşık suyla hafifçe pişirin. Akşamdan ıslattığınız fasulyenin suyunu süzüp, patates ve doğranmış sarımsak ile birlikte tenceye alın. Bir iki kez çevirip 2 bardak sıcak su ilave edin, kısık ateşte pişmeye bırakın. Tuzunu ilave edin. Tencerede soğutup servis tabağına alın. Üzerini kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyin.
MALZEMESİ (5 kişilik)
* Yarım kg iri kuru fasulye
*
1 orta boy soğan
* 2 orta boy havuç
*
2 küçük patates
* Yarım bardak sıvıyağ
*
4 diş sarımsak
* Yarım demet maydanoz
*
Yarım limon, tuz
* 2 bardak su




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Bu muhteşem kızı kimse tanımıyorOtel odasında evlilik teklifi
Her daim formda ve genç kalın"Ayrılmadık beraberiz"
Beslenmede dikkat...Şarap neden faydalı?
Ballıbaba böbreğe faydalıKalp sağlığında egzersizin önemi
Yaz aylarında gebelikHer gelin özeldir
Haziran sonu İstanbul'daYeniden deneyelim
Parasıyla dünyayı gezecekAyrılığın ardından...
Erkeksiz hayat çok daha rahatA'dan Z'ye hastalıklar
Böbrek taşına karşı limonÇalışan anneler açığı kapatıyor
İştahsızlık geni bulunduMeme kanseri yaşla artıyor
Önce kontrolYeniden deneyelim
Formunu portakala borçluYılan hikayesi gibi evlilik
Bin güle kanmadı5 milyon vız geldi
Boy farkını kapatıyorlarAşk Günlüğü
Kısa kısa kısa...
GÜNCEL
Kemikleri Kemikleri sızladı
Kız meselesi yüzünden öldürülen Burak'ın ailesi, duruşmada...
Karambol metropol
Yeminli başarı
Şafak baskını
'Yuh' size
Hayali emeklilik çetesi
Gerdek yerine karakola
SPOR
Kıran Kıran kırana
Futbol A.Ş. Müdürü Adnan Sezgin, Fransa'da Danimarkalı yıldızı ikna...
Hernan Crespo Luis Fabiano...
Ne de olsa Brezilya
Düdüklü skandal!
Yıldırım'ın bombası Koç
Kupaya gölge düştü
Bu bütçeyle Delgado zor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Fırtına 20 C,Par. Bul. 14 C
ANKARA - Yağmur 27 C,Yağmur 12 C
IZMİR - Par. Bul. 27 C,Par. Bul. 13 C
ANTALYA - Yağmur 24 C,Yağmur 16 C
ADANA - Par. Bul. 31 C,Par. Bul. 23 C
EKONOMİ
IMKB E: 32.384,420 D:% -5,67
DOLAR S: 1,598 D:% 2,57
EURO S: 2,008 D:% 2,45
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu