Çılbır HAZIRLANIŞI Sarımsağı az tuzla ezip yoğurda ekleyin ve pütürsüz bir hale gelinceye kadar karıştırın. Geniş bir tencerede suyu kaynatıp içine 1 fincan sirke ilave edin. Yumurtaları teker teker içine kırın. Yumurtaların beyazları katılaşınca delikli kevgirle süzüp yayvan bir servis tabağına alın. Yumurtaların çevresine bir sıra kruton ekmek dizip sıcak olarak bekletin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Tereyağını kızdırıp kırmızıbiber ekleyin. Karışımı yoğurdun üzerine gezdirin. Maydanozla süsleyip servis yapın. (Kruton ekmek yapmak için bayat ekmek içlerini küp şeklinde kesip yağda kızartın). MALZEMESİ (6 kişilik) * 2 diş sarımsak l6 yumurta * 1.5 su bardağı yoğurt * 3 şorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ * 2 çay fincanı kruton ekmek * 1 çay kaşığı kırmızı biber * 3-4 dal maydanoz * Tuz
*** Jöleli İrmik Tatlısı HAZIRLANIŞI Jöle için tüm malzemeleri tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dakika daha karıştırın. Islatılmış kalıba dökün. İrmik tatlısı için bütün malzemeleri kaynatın. Pudingi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Hazır jöle kullanılacak ise ıslatılmış kalıba, buradaki jöle tarifi kullanılacaksa daha önceden kalıba dökülüp soğutulmuş jölenin üzerine dökün. Çileklerle süsleyin. MALZEMESİ (5 kişilik) * Jöle için: 2.5 yemek kaşığı mısır nişastası * 4-5 yemek kaşığı şeker (ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz) * 2 bardak meyve suyu * İrmik tatlısı için: 8 kaşık irmik * 10-13 kaşık şeker * 1 litre süt, çilek * Yarım paket vanilya
*** Fasulye Pilaki HAZIRLANIŞI Soğanları yarım ay şeklinde, havucu verevine küçük parçalar halinde, patatesi iri zar biçiminde doğrayın. Önce soğan ve havucu yağda kavurun. 3 kaşık suyla hafifçe pişirin. Akşamdan ıslattığınız fasulyenin suyunu süzüp, patates ve doğranmış sarımsak ile birlikte tenceye alın. Bir iki kez çevirip 2 bardak sıcak su ilave edin, kısık ateşte pişmeye bırakın. Tuzunu ilave edin. Tencerede soğutup servis tabağına alın. Üzerini kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyin. MALZEMESİ (5 kişilik) * Yarım kg iri kuru fasulye * 1 orta boy soğan * 2 orta boy havuç * 2 küçük patates * Yarım bardak sıvıyağ * 4 diş sarımsak * Yarım demet maydanoz * Yarım limon, tuz * 2 bardak su