Kalp damar sağlığı için değiştirilebilir önemli bir risk faktörü de beslenme şekli. Bunun için işlenmiş karbonhidrat yerine doğal taze besinler, zeytinyağı, balık ve omega 3 içeren gıdalar öneriliyor.
Metabolik sendromlu kişiler, beslenmede şunlara dikkat etmesi gerekiyor:
* İşlenmiş karbonhidratlardan uzak durulmalı (beyaz un, beyaz şekerle yapılan gıdalar).
* Doğal ve taze besinler tüketilmeli her işlem glisemik indeksi daha da yukarılara çeker, besin değerlerinin kaybolmasına ve sodyum-potasyum dengesinin bozulmasına yol açar).
* Nişastasız sebzeler tüketilmeli (marul, ıspanak, ceviz, karnabahar, salatalık, lahana, biber, domates, yeşil fasulye). Nişastalı sebzelerin besin değeri yüksek, kalori ve glisemik endeksleri düşüktür.
* Meşrubat türü işlenmiş içecekler sınırlı tüketilmeli.
* Zeytinyağı tercih edilmeli. Trans yağ asitlerinden uzak durulmalı.
* Yoğun olarak Omega 3 içeren gıdalar bol miktarda tüketilmeli (yağlı, soğuk balıklar, keten tohumu, ceviz, koyu renkli yeşil renkli sebzeler).