Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 13 Haziran 2006

Lezzet Sofrası



Böğürtlenli pasta
HAZIRLANIŞI
PANDİSPANYA
için tüm malzemeyi çırpın. Kek kalıbına koyup 180 dereceli fırında pişirip soğutun. Sonra ortadan iki parçaya kesin. Her iki parçasının iç yüzeylerini sütle ıslatın. Kreması için, sütün yarısını toz şekerle birlikte tencereye alıp ocağa oturtun. Arada bir karıştırın. Sütün kalanını unla, pürüzsüz bir hale gelene dek çırpın. Süte yavaş yavaş ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı söndürüp ılınmaya bırakın. Üzerine çırpılmış krem şantiyi ekleyip karıştırın. Bir miktar kremayı pastanın bir katına sürüp üzerine böğürtlen dizin. Diğer pandispanyayı üzerine koyun. Kalan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına sürün. Üzerini böğürtlerlerle süsleyin.
MALZEMESİ (6 kişilik) Kek için
* 5 yumurta
*
5 fincan un
* 5 fincan şeker
*
1 paket kabartma tozu
* 1 bardak süt. Kreması için
* yarım litre süt
*
4 kaşık şeker l5 kaşık un
*
1 bardak krem şanti
* Yarım kg böğürtlen

***
Hindi ızgara
HAZIRLANIŞI
HİNDİ
göğüs etini irice küp küpü doğrayın. Terbiye içini tüm malzemeleri derin ve yayvan bir karıştırma kabına alıp karıştırın. Hindi etleri içine koyularak, her taraflarının bu sosla iyice kaplanması sağlayın. 25-30 dakika bekletin. Daha sonra, etleri çubuklara geçerin. Izgarada veya barbeküde, her bir yüzünü 7'şer dakika pişirerek servis tabağına alın. Yanında dilediğiniz garnitür veya salata ile servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 1 hindi göğüs
*
Terbiye için 2 adet limonun suyu
* 1 limon kabuğunun rendesi
*
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
* 2 sarmısak (dövülmüş)
*
Yarım kaşık kekik
* Yarım çay kaşığı tuz, karabiber ve kimyon

***
Peynirli Salata
HAZIRLANIŞI
HELLİM
peyniri ve mısırlarışında bütün malzemeleri küp küp doğrayın. Hellim peynirleri teflon tavaya biraz su ile birlikte koyup su buharlaşıp, kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada nar ekşisi, limon suyu, sirke, kekik ve zeytinyağını bir kasenini çinide iyice çırpın. Salatanın üzerine hazırladığınız bu sosu gezdirip karıştırın. Kızarmış hellim dilimlerini ve mısırları salatanın üzerine yerleştirin. Peynir soğumadan servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 8 dilim hellim peyniri
*
Yarım göbek salata
* 2 domates
*
2 salatalık
* 3 çarliston biber
*
Zeytinyağı, kekik
* 1 kaşık nar ekşisi
*
1 kaşık suyu
* 1 kaşık sirke, mısır turşusu




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Baba sohbetine hasret kaldımHollywood'un en iyi göğüsleri
Kerem'in huyu buBu ne sevgi ah...
Şipşak makyaj yaptılarBebek var mı bebek?
Bir Asuman eksiktiMilletin ağzı torba değil ki
Cafecilikten sıkılmış...Resim tutkunları...
Makyajsız Gülben yaz...Aradığını buldu...
Sütten ağzı yandıYeni yaşa gerdanlık
Kiloları ortada...Bir haftalık kamp
Düşman çatlattılarTiyatro yaramadı
Modaya iyice ısındı40'lık Carmen Electra...
Lopez'in kalçaları artık outYaz düğünü ertelendi
Tüm parası çocuklaraKadınlar risk altında
Ayak mantarına dikkatA'dan Z'ye hastalıklar
Yeni yöntemle sigarayı bırakınMide bulantısına son verin
En kapsamlı Otizm taramasıAslanpençesi akneleri...
Doğal olarak zayıflamalısınızDr. Perricone'un yiyecek...
Aşk GünlüğüAlt yazı
GÜNCEL
Kemerleri Kemerleri bağlayın Evleniyoruz
Kastamonu'da uçaklara açılmayan havaalanı aşka açıldı. Atıl durumdaki...
Trenler İptal
15 yaşındaki intikamcı
Binbir mucize meyve
İlahi sansür!
Türk gecesi coşkusu
Sanal yalan gel de inan
SPOR
Crespo Crespo şartı
Capello ve Spalletti "Hayır" dedi. Sarı-Lacivertliler, Arjantinli...
1 Numara Gravesen
Fatih Tekke planı
Delgado, Kartal'a gelmek...
Basel'e son teklif
Bir garip kavga
Fener'e en iyi cevabı verdim
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 23 C,Açık 15 C
ANKARA - Açık 23 C,Açık 9 C
IZMİR - Açık 28 C,Açık 16 C
ANTALYA - Açık 23 C,Açık 16 C
ADANA - Açık 28 C,Açık 21 C
EKONOMİ
IMKB E: 32.113,690 D:% -6,46
DOLAR S: 1,600 D:% 2,70
EURO S: 2,010 D:% 2,55
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu