Böğürtlenli pasta HAZIRLANIŞI PANDİSPANYA için tüm malzemeyi çırpın. Kek kalıbına koyup 180 dereceli fırında pişirip soğutun. Sonra ortadan iki parçaya kesin. Her iki parçasının iç yüzeylerini sütle ıslatın. Kreması için, sütün yarısını toz şekerle birlikte tencereye alıp ocağa oturtun. Arada bir karıştırın. Sütün kalanını unla, pürüzsüz bir hale gelene dek çırpın. Süte yavaş yavaş ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı söndürüp ılınmaya bırakın. Üzerine çırpılmış krem şantiyi ekleyip karıştırın. Bir miktar kremayı pastanın bir katına sürüp üzerine böğürtlen dizin. Diğer pandispanyayı üzerine koyun. Kalan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına sürün. Üzerini böğürtlerlerle süsleyin. MALZEMESİ (6 kişilik) Kek için * 5 yumurta * 5 fincan un * 5 fincan şeker * 1 paket kabartma tozu * 1 bardak süt. Kreması için * yarım litre süt * 4 kaşık şeker l5 kaşık un * 1 bardak krem şanti * Yarım kg böğürtlen
*** Hindi ızgara HAZIRLANIŞI HİNDİ göğüs etini irice küp küpü doğrayın. Terbiye içini tüm malzemeleri derin ve yayvan bir karıştırma kabına alıp karıştırın. Hindi etleri içine koyularak, her taraflarının bu sosla iyice kaplanması sağlayın. 25-30 dakika bekletin. Daha sonra, etleri çubuklara geçerin. Izgarada veya barbeküde, her bir yüzünü 7'şer dakika pişirerek servis tabağına alın. Yanında dilediğiniz garnitür veya salata ile servis yapın. MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 hindi göğüs * Terbiye için 2 adet limonun suyu * 1 limon kabuğunun rendesi * 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı * 2 sarmısak (dövülmüş) * Yarım kaşık kekik * Yarım çay kaşığı tuz, karabiber ve kimyon
*** Peynirli Salata HAZIRLANIŞI HELLİM peyniri ve mısırlarışında bütün malzemeleri küp küp doğrayın. Hellim peynirleri teflon tavaya biraz su ile birlikte koyup su buharlaşıp, kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada nar ekşisi, limon suyu, sirke, kekik ve zeytinyağını bir kasenini çinide iyice çırpın. Salatanın üzerine hazırladığınız bu sosu gezdirip karıştırın. Kızarmış hellim dilimlerini ve mısırları salatanın üzerine yerleştirin. Peynir soğumadan servis yapın. MALZEMESİ (4 kişilik) * 8 dilim hellim peyniri * Yarım göbek salata * 2 domates * 2 salatalık * 3 çarliston biber * Zeytinyağı, kekik * 1 kaşık nar ekşisi * 1 kaşık suyu * 1 kaşık sirke, mısır turşusu