Dr. Perricone'un yiyecek önerileri
OMEGA 3 içeren deniz ürünlerinden hamsi, uskumru, sardalye, alabalık ve yabani somon balığı. Kümes hayvanlarından hindi, hindi sosisi ve tavuk. Süt ürünlerinden en iyi protein kaynakları olan sade kefir, sade az yağlı organik yoğurt ve çökelek ile omega 3 etiketli yumurtalar.
Ceviz yiyin TUZSUZ kuruyemiş çeşitleri, badem, fındık, ceviz, çam fıstığı, Antep fıstığı, kabak çekirdeği, susam ve keten tohumu, susam tohumu, organik tuzsuz tohumlar. Tahıllar ve baklagillerden arpa, karabuğday, yulaf ve nohut,kuru fasülye, mercimek. Meyvelerden elma, greyfurt, limon, avokado, yaban mersini, böğürtlen, ahududu, kiraz, kavun, armut, ve çilekgiller. Şifalı otlar her derde deva SEBZELER arasında enginar, kuşkonmaz, yer elması, yeşil ve kırmızı dolma biber, brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, koyu yeşil yapraklı marullar, patlıcan, mantar, soğan, şalgam, pırasa, bezelye, bakla, turp, pazı, ıspanak, domates, yeşil soğan. Anason, fesleğen, defne yaprağı, Arnavut biberi, tarçın, zencefil, oğulotu, nane, kırmızı biber, karabiber, biberiye, adaçayı, safran, karanfil, kişniş, tarhun, kimyon, zerdeçal, dereotu, kekik ile rezene gibi baharatlar ve şifalı otlar. İçeceklerden yeşil ve siyah çay, saf maden suyu, tatlandırılmış nar suyu. Sızma zeytinyağı, keten yağı, avakado, Hindistan cevizi ve zeytin.
|