Yoğurt Tatlısı HAZIRLANIŞI Şeker, su ve limon ile yapılan şerbet kıvamına gelince limonu çıkartın ve soğutun. Yumurtaları çırpma kabına alıp, şeker ile birlikte beyazlaşana kadar çırpın. Yoğurdu ve margarini ekleyip karıştırın. Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip düşük hızda iyice karıştırın. Yağlanmış ve çok az şeker serpilmiş dikdörtgen ısıya dayanıklı cam bir kaba hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin (Son birkaç dakika 150 derecede pişirebilirsiniz.) Fırından alıp üzerine şerbetini dökün. Şerbeti çekene kadar bekleyip, Hindistan cevizi ile süsleyin. MALZEMESİ (12 kişilik) * 3 adet yumurta * 1 çay bardağı toz şeker * 3 çay bardağı yoğurt * 50 gr eritilmiş margarin * 3 çay bardağı un * 3 çay bardağı irmik * 2 paket kabartma tozu * 1 paket vanilya, Hindistan cevizi * Şerbet için: Yarım limon * 4 su bardağı toz şeker * 4.5 su bardağı su
*** Patlıcan Salatası HAZIRLANIŞI Patlıcanları, köz üzerinde veya kızgın saç üzerinde çevirerek iyice pişirin. Kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Derin bir kasenin içinde zeytinyağı, limon suyu ve yoğurdu iyice çırpın. Patlıcanları ekleyip çatalla iyice karıştırın ve servis tabağına alın. Domates, dolma veya çarliston biberi, maydanoz, dereotu, salatalık, salatalık turşu, siyah zeytin ya da diğer yakışacak malzemelerle süsleyerek servis yapın (Salataya yoğurt eklemeyip ince doğranmış domates, biber, maydanoz ekleyerek de hazırlayabilirsiniz). MALZEMESİ (6 kişilik) * 4 bostan patlıcanı * 1 çay bardağı sızma zeytinyağı * 1 adet limon suyu * Tuz * 2-3 diş sarımsak * 1 kase yoğurt
*** Soslu Tavuk HAZIRLANIŞI Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin. Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin. Isıtlımış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Ters çevirip 15 dakika daha pişirin. Üzerlerine kalın bir tabaka barbekü sosu veya ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin. Kerevizin saplarını ince ince kesin, yapraklarını kıyın. Kereviz saplarını 5 dakika yağda kavurun üzenlerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin. Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber ekeliyn. Butları sebze ve sosla birlikte servis yapın. MALZEMESİ (4 kişilik) * 4 tavuk budu * Tuz, karabiber * 300 ml barbekü sosu * 500 gr kereviz sapı * 1 çorba kaşığı sıvı yağ * 1 tutam şeker * 1 tatlı kaşığı sirke