Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 04 Haziran 2006

Lezzet Sofrası



Yoğurt Tatlısı
HAZIRLANIŞI Şeker, su ve limon ile yapılan şerbet kıvamına gelince limonu çıkartın ve soğutun. Yumurtaları çırpma kabına alıp, şeker ile birlikte beyazlaşana kadar çırpın. Yoğurdu ve margarini ekleyip karıştırın. Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip düşük hızda iyice karıştırın. Yağlanmış ve çok az şeker serpilmiş dikdörtgen ısıya dayanıklı cam bir kaba hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin (Son birkaç dakika 150 derecede pişirebilirsiniz.) Fırından alıp üzerine şerbetini dökün. Şerbeti çekene kadar bekleyip, Hindistan cevizi ile süsleyin.
MALZEMESİ (12 kişilik)
* 3 adet yumurta
*
1 çay bardağı toz şeker
* 3 çay bardağı yoğurt
*
50 gr eritilmiş margarin
* 3 çay bardağı un
*
3 çay bardağı irmik
* 2 paket kabartma tozu
*
1 paket vanilya, Hindistan cevizi
* Şerbet için: Yarım limon
*
4 su bardağı toz şeker
* 4.5 su bardağı su

***
Patlıcan Salatası

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları, köz üzerinde veya kızgın saç üzerinde çevirerek iyice pişirin. Kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Derin bir kasenin içinde zeytinyağı, limon suyu ve yoğurdu iyice çırpın. Patlıcanları ekleyip çatalla iyice karıştırın ve servis tabağına alın. Domates, dolma veya çarliston biberi, maydanoz, dereotu, salatalık, salatalık turşu, siyah zeytin ya da diğer yakışacak malzemelerle süsleyerek servis yapın (Salataya yoğurt eklemeyip ince doğranmış domates, biber, maydanoz ekleyerek de hazırlayabilirsiniz).
MALZEMESİ (6 kişilik)
* 4 bostan patlıcanı
*
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
* 1 adet limon suyu
*
Tuz
* 2-3 diş sarımsak
*
1 kase yoğurt

***
Soslu Tavuk
HAZIRLANIŞI
Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin. Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin. Isıtlımış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Ters çevirip 15 dakika daha pişirin. Üzerlerine kalın bir tabaka barbekü sosu veya ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin. Kerevizin saplarını ince ince kesin, yapraklarını kıyın. Kereviz saplarını 5 dakika yağda kavurun üzenlerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin. Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber ekeliyn. Butları sebze ve sosla birlikte servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 4 tavuk budu
*
Tuz, karabiber
* 300 ml barbekü sosu
*
500 gr kereviz sapı
* 1 çorba kaşığı sıvı yağ
*
1 tutam şeker
* 1 tatlı kaşığı sirke




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Bülbül-karga kavgasıDünya Kupası'na 'eşler'...
Gizem'in kesinlikle sırtı...Hayal mi, gerçek mi?
Sunal'ı evlilik telaşı sarmış'Bacağı bırak artık sesi aç'
Güzel sevgili başa bela...5 dakikada yakını...
Sonuç kesin, uygulamada...Yeşil çay kalbe iyi gelmiyor
ErkeklerdememekanseriŞifalı Bitkiler
Türkiye'nin ilk yanık hastanesiÇilek ve ıspanaktan vazgeçmeyin
Menopozluya tansiyon uyarısıİşyerindeki stres kalbin düşmanı
Sezaryenden sonra normal...Şişko bir gelin olmayı kim ister
Vücut, sağlığın habercisi!..Onu baştan çıkartın
Nem dengesini koruyunMesaj kutusu
kuş kafesifax... fax... fax...
GÜNCEL
Geveze Geveze dava
Sosyetenin adli savaşında 2'nci raund! Siren Ertan Çarmıklı,...
Başkanın cinneti
Sevgi'ye kavuştu
Hafta sonu serin
Sanki içine doğdu
Seri katil kurbanı
Dişi muhbirler pazarda
SPOR
Çorbacıda Çorbacıda kavga
Galatasaraylı futbolcular Hakan Şükür ve Sabri, önce 20.45 gecesinde,...
Yıldıray'ın işi sponsora kaldı
Bu takımla 2008 çok zor
Emre'ye Formül
Bu yazının hesabını soracağım!
Tümer işte böyle gitti!
Sambacı atağı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 30 C,Açık 21 C
ANKARA - Açık 36 C,Açık 19 C
IZMİR - Par. Bul. 29 C,Par. Bul. 14 C
ANTALYA - Açık 32 C,Açık 25 C
ADANA - Açık 30 C,Açık 25 C
EKONOMİ
IMKB E: 39.212,460 D:% 2,13
DOLAR S: 1,545 D:% -0,19
EURO S: 1,992 D:% 0,30
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu