Stresini yen glikozun düşsün TİP 2 şeker hastalarında normal tedavinin yanı sıra uygulanan stres idare tekniğinin, kandaki glikoz oranını düşürdüğü saptandı. ABD'deki Duke Üniversitesi'ndeki araştırmalarda, deneklere 5 derste hastalıkla ilgili 30'ar dakikalık bilgi verildi. Hastalığın yol açtığı göz, böbrek ve sinir hastalıkları ile şeker hastalarının beslenmeleri konusunda bilgilendirilen denekler, adaleleri gevşetici hareketlerin yanı sıra stres önleyen nefes alma tekniği öğrendi. Ayrıca deneklere, stresi azaltan düş kurma tekniği uygulatıldı. Bu hastalarda, stres önleyici tekniklerinin uygulanmasından bir yıl sonra kandaki glikoz oranının yüzde 1 azaldığı belirlendi. Araştırmacılar, stresin şeker hastalarında kandaki glikoz oranını artırdığını ve bunun da göz, böbrek ve sinir sisteminde hasar meydana getirdiğini kaydediyor.
Kabuğu daha yararlı SEBZE ve meyve kabukları, vitamin ve mineral eksikliği yüzünden meydana gelen birçok hastalığı önlüyor. Üstelik kabukları, bazı sebze ve meyvelerden daha yararlı. Ancak vitamin deposu olan kabuklar çöpe gidiyor. İncelemelerde birkaç sebze ve meyvenin kabuklarındaki vitaminlerin sebze ve meyvelerdeki vitamin ve minerallerden çok daha fazla olduğunun belirlendiğine işaret eden uzmanlar, "Özellikle havuç, turp ve salatalık gibi ince kabuklu sebzeler çok daha faydalı" dedi.
Güneşli yerlerde yaşayanlar şanslı İNGİLTERE'deki bir araştırma, daha güneşli iklimlerde yaşayan erkeklerin prostat kanserine yakalanma riskinin daha az olduğunu ortaya koydu. Bilimadamları, güneşten gelen ultraviyole ışınların erkekleri prostat kanserinden koruduğunu ve hastalığın başlamasını geciktirdiğini söyledi. Uzmanlar, "Daha yüksek oranda ultraviyole ışınları altında kalanların, hastalığa daha geç yakalandıklarını keşfettik. Bu gecikme ise 5 yıl" dedi. Araştırmacılar, deri kanserinde ise ultraviyole ışınlarının tehlikeli olduğunu belirtti.