* Lahana yemeği yaptıktan sonra evinize sinen ve pencereleri açsanız da çıkartmayı başaramadığınız lahana kokusundan kurtulmak artık çok kolay. Bir elmanın kabuğunu soyup lahanın pişme suyuna ekleyin. Hem koku çabucak yok olacak, hem de lahananın hazmı daha kolay olacak.
* Eskilerin yöntemleri her zaman en iyi, en doğrudur. Bisküvilerin ve kurabiyelerin taze kalması için, teneke bir kaba koyun ve yanına bir avuç pirinç bırakın; bayatlama sorunu ortadan kalkacaktır.
* Portakalları sıkmadan önce yarım saat soğuk suda bekletirseniz, sıktığınızda daha çok portakal suyu elde ettiğinizi göreceksiniz.
* Sosislerin patlamasını önlemek istiyorsanız, onları fırın ya da ız-garaya koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır.
* Yemeğin taştığı yere bol miktarda tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar kalsın. Ardından temizlenmesi çok daha kolay olacaktır.