* Kullandığınız salçaların çabucak bozulmamasını istiyorsanız, üzerini zeytinyağı ile kapatın. Böylece salçanız daha uzun dayanır. nDomatesi kolay soymak için, bıçağın sırtıyla kabuklar, soyulacak yönün tersine sürtülür veya kaynar suda bir dakika bekletilir.
* Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletmeli sonra ılık sabunlu suda yıkamalısınız.
* Pirinç ve bakliyatların saklanması için cam kavanozları tercih edin.
* Balık kokusunu çıkartmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın.Sonra bolca durulayın.
* Rafadan pişireceğiniz yumurtaların çatlamasını engellemek için kabın içine fincan tabağı koyarsanız, sonuç olumlu olacaktır.
* Konserve açıldıktan sonra cam kavanozda saklanırsa daha dayanıklı olur. Ayrıca tadı da kaçmaz.