Şekerpare HAZIRLANIŞI Şurup için su ve şekeri kaynatın. Limon suyu ekleyip bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın. Margarini eritin, yumurtayı şekerle karıştırıp yağları ilave edin. Yoğurt, karbonat ve elenmiş unu katarak yumuşakça bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yavarlayıp avcunuzda yassılaştırın. İçine dövülmüş ceviz koyup kapatın. Tepsiye dizip 170 derecelik fırında, 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine şurubunu dökün. Şurubunu eminceye kadar bekleyin ve servis yapın. MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 yumurta * 3 çorba kaşığı yoğurt * 1 kahve fincanı şeker * 1 çay kaşığı karbonat * Yarım paket margarin * 1 çay bardağı zeytinyağı * Aldığı kadar un * Şurubu için: 3 su bardağı şeker * 2 su bardağı su, limon
*** Soslu Makarna HAZIRLANIŞI Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. 3 kaşık sıvı yağ ekleyip harmanlayın. Sos için; sarımsak ve biberleri temizleyip kıyın. Bir tavaya su, sirke, şeker, tuz, sarımsaklar ve biberleri ilave edip 5 dakika orta ateşte pişirip ocaktan alın. Maydanozları temizleyip kıyın. Maydanoz ve kalan sıvı yağı sosa ekleyip karıştırın. Hazırladığınız biberli sosu makarnanın üzerine gezdirin. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın. MALZEMESİ (5 kişilik) * 1 paket makarna * 4 diş sarımsak * 2 acı sivribiber * 2 acı kırmızıbiber * Yarım demet maydanoz * 1 tatlı kaşığı toz şeker * 5 çorba kaşığı sıvı yağ * 4 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi * 2 su bardağı su, tuz
*** Etli Yaprak Sarması HAZIRLANIŞI Yapraklar çok tuzlu ise bol suyla ıslatın. Kıyma, pirinç, ince doğranmış soğan ve tüm baharatları geniş bir kapta karıştırıp kuvvetle ve uzun müddet yoğurup soğanı ezin. Böylece daha lezzetli bir iç hazırlanır. Yaprakların suyunu süzüp iç malzemesinden yerleştirerek sarın. Derin bir tencerenin dibine artan yaprakları yerleştirip yaprak sarmaları üzerine dizin. Üzerine porselen geniş bir tabak kapatın. 1 bardak kadar su ekleyerek kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. MALZEMESİ (6 kişilik) * Yarım kg orta yağlı kıyma * 1 çay bardağı ıslatılmış pirinç * Yarım demet dereotu * 6 dal taze nane * 2 kuru soğan * İnce salamura asma yaprakları * Tuz, karabiber
*** MUTFAK REHBERİ BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? * Sararan teflon tava ve tencerelerin içerisine bir miktar su ve birazda çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üzerinde kaynatın. İndirincede önce sıcak suyla daha sonra soğuk su ile iyice durulayın
* Parlaklığını yitirmiş bir sürahiye eski görünümünü kazandırmak için yarısına kadar yırtılmış gazete kağıdı doldurun, üçte birine de sıcak suy doldurup sıkı sıkı sallayın
* Dibi tutan tencereleri bir gece suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir.
* Musluklarınızı temizlemek için bez yerine eski bir naylon çorabı tercih edin. Sonuç daha mükemmel olacaktır.