Anjiyo, ölüm riskini 2 kat azaltıyor... Ağırkalp krizinden hemen sonra hastaya anjiyo ve stent uygulamasının, 1 yıl içinde meydana gelebilecek ölüm riskini, yarı yarıya düşürdüğü saptandı. Erken dönemde anjiyo uygulanan hastalarda 1 yıl içindeki ölüm oranı yüzde 2.5 oldu. İsveçli bilim adamları, anjiyo geç uygulanan hastalarda bu oranın 5.2 olduğunu gözledi. Ağır kalp krizinden sonra anjiyo uygulanan hastalarda 1 yıl içinde meydana gelebilecek ölüm oranının yüzde 50 düşebildiği belirtildi.
Mangalda etin yanında yoğurt! BİLİMADAMLARI bağırsak kanserlerinin oluşumunda, kırmızı et ile etin özellikle kömürleşecek kadar pişirilmesinin önemli bir faktör olduğunu belirtti. Bu nedenle haftada bir kez et tüketilmesi ve mangal yapıldığında yanında mutlaka yoğurt tüketilmesi önerildi.
Kahvaltı etmeyen gribe yakalanıyor İNGİLİZ uzmanlar, kahvaltıyı ihmal edenlerin bağışıklık direncinin zayıfladığı ve gribe, nezleye yakalanma riskinin arttığını söyledi. Denekler, 2.5 ay yemek alışkanlıklarını ve gribe yakalanmalarını not etti. Birden fazla nezleye, gribe yakalananlar genelde kahvaltıya boş verenlerdi. Bu grubun iş stresinden daha fazla etkilendiği gözlendi. Bilimadamları,"Kahvaltıyı ihmal edenler muhtemelen çok stresli bir hayat sürenler. Bunlar rahatlıkla enfeksiyon kapıyor" dedi.