Soslu Yer Elması HAZIRLANIŞI Yer elmasını soyup yıkayın ve az tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın. Margarinin yarısı ile unu pembeleştirin. Sütü ilave ederek beşamel sos hazırlayın. Çarliston biberleri doğrayıp kalan yağla kavurun. Domatesleri ekleyin. Sos kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Beşamel sos ve 3-4 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi ilave edin. Tuz ve karabiber serperek karıştırın. Kızarmış ekmek dilimlerini parçalara bölerek tabağa alın. Üzerine haşladığınız yer elmasını sıcak olarak yerleştirin. Hazırladığınız sosu da üzerine yayıp kalan kaşar peynirini serpin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın. MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 kg yer elması * 4 domates * 4 çarliston Biber * 4 çorba kaşığı margarin * 2 çorba kaşığı un * 2 çay bardağı süt * 1/2 demet maydanoz * 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri * 2-3 dilim kızarmış ekmek * Tuz, karabiber
*** İslim Kebabı HAZIRLANIŞI Soğanı kavurun. Etleri ekleyin ve 2 dakika pişirin. Salçayı ilave edip 3 dakika karıştırın ve 2 bardak suyu ekleyin. Karabiberini ve tuzunu ayarlayın. Kaynadıktan sonra ateşi kısıp, 40 dakika pişirin. Patlıcanları kızartın. Etlerin suyunu bir kaba süzün. Kızarmış patlıcanları üst üste koyun. Ortasına eti yerleştirip bohça gibi kapatın. Üzerine bir dilim domates, yarım sivribiber koyduktan sonra ortasına kürdan batırıp sabitleyin. Fırında 10 dakika pişirin. MALZEMESİ (6 kişilik) * 600 gr kuzu eti (12 parça) * 2 çorba kaşığı margarin * 2 adet soğan, 3 domates * 2 çorba kaşığı salça * 3 adet sivri biber * 3 adet patlıcan * Kızartmak için: Sıvı yağ * 2 su bardağı su * Tuz, karabiber
*** Greyfutlu Muhallebi HAZIRLANIŞI Sütü derin bir tencereye alın. Greyfurt suyunu, şekeri, unu, pirinç ununu ve vanilyayı ilave edip yumurta teli ile iyice karıştırın. Karışımın kaynamasından sonra 10 dakika daha geçinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Komposto kaselerine döküp üstünü greyfurt parçaları ile arzunuza göre süsleyin. Dilerseniz yeşil fıstık serpin. Bir süre ılıdıktan sonra buzdolabına koyun. Yeterince soğuduktan sonra servis yapın. MALZEMESİ (6 kişilik) * 1 litre süt * 1 çay bardağı greyfurt suyu * 3 kahve fincanı şeker * 2 küçük kahve fincanı un * 1 küçük kahve fincanı pirinç unu * 1 paket vanilya
*** MUTFAK REHBERİ BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? DONDURMALI WAFFLE KEYFİ... Malzemesi (8-10 kişilik): * 100 gr margarin * 1 su bardağı dolusu un * 1 su bardağı süt * Yarım çay kaşığı kabartma tozu * 3 yumurta * Yarım su bardağı toz şeker * Yarım çay kaşığı tuz * Izgarayı yağlamak için: Sıvı yağ * Üzeri için: Pudra şekeri Hazırlanışı: Margarini eritip soğutun. Unu bir kaseye alıp kabartma tozu ile harmanlayın. Sütü ilave edip mikserle çırpın. Karışıma toz şeker, tuz ve yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin. Eritilmiş margarini ekleyip çırpın ve hamuru 20 dakika dinlendirin. Waffle ızgarasına fırça ile yağ sürün. Hamurdan kepçe kepçe alarak ızgaraya dökün. Izgarayı kapatıp 4-5 dakika pişirin. Waffle'ları tabağa alıp pudra şekeri serperek servis yapın.