Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 25 Nisan 2006

Lezzet Sofrası



Tavuklu Makarna
HAZIRLANIŞI Makarnaları haşlayın. Tavuk etini yağ ve tuz eklemeden suyunu salıp, çekinceye kadar pişirin. Tuz ve yarım çay bardağı kadar sıvıyağ ekleyip pişirin. 1 su bardağı su ilave ettikten sonra suyunu çekinceye kadar ağzını kapatarak pişirin. Biberleri kibrit çöpü şeklinde doğrayarak teflon tavada önce yeşil biberleri tuz ekleyerek 2-3 dakika pişirin. Kırmızı biberleri ekleyin. Biberler sotelendikten sonra 1-2 dakika kapağını kapalı tutun. Tavuğa isot ve karabiber ekleyin, sonra pişen biberleri ekleyin, 1-2 dakika kadar pişirin. Nane ekleyip makarnaya ekleyin. 2-3 dakika karıştırın ve servis yapın.
MALZEMESİ (6 kişilik)
* 500 gr tavuk kuşbaşı
*
Yarım çay bardağı sıvı yağ
* 1 paket makarna
*
2 adet yeşil dolmalık biber
* 2 adet kırmızı biber
*
Tuz, isot, karabiber, kuru nane

***
Acılı Kabak
HAZIRLANIŞI
Soğanı margarinle kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesleri ilave edin. Domatesler ezilince, soyup dörde böldüğünüz kabakları ekleyin. Kurutulmuş acı biberleri de ekleyip tuzunu ayarlayın. 1 bardak su ile hafif ateşte pişirin. Servis tabağına alıp üzerini dereotu ve tane karabiberle süsleyip servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 200 gr margarin
*
2 adet yufka, tarçın
* 250 gr tel kadayıf l150 gr iri dövülmüş ceviz
* Şerbeti için: 3 su bardağı su
*
4 su bardağı şeker, limon
* Süslemek için Antep fıstığı

***
Gül Kadayıf
HAZIRLANIŞI
İlk yufkayı düz vebir zemine serin. Margarinin yarısını yufkaya sürün. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine yayın ve tarçın serpin. Cevizin yarısını kadayıfın üzerine yayın. Yufkayı rulo haline getirin. Ruloyu 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edin. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti için şekeri, suyu ve limonu kaynatın. Fırından aldığınız kadayıfların üzerine ılık şerbeti dökün. Şerbetine emdiktan sonra Antep fıstığı ile servis yapın. MALZEMESİ (4 kişilik)
*
250 gr kıyma
* 1 çorba kaşığı margarin
*
1 adet kuru soğan
* 2-3 adet domates
*
5 adet dolma kabağı
* 3 küçük acı biber (kurutulmuş)
*
Tuz, 1 su badağı su
* Yarım demet dereotu
*
Tane şeklinde karabiber

***
MUTFAK REHBERİ
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
YEMEKLERE TAT KATAN SOSLAR
* ÇEMEN SOSU:
*
500 gr çemen tozu
* 100 gr sarımsak
*
80 gr karışık baharat
* Karabiber, kimyon, yenibahar, tarçın, kırmızıbiber
* HAZIRLANIŞI:
Bir kaba toz çemen koyun. Bunların üzerine iki parmak geçecek kadar soğuk su dökün ve iyice karıştırın. Bu malzemelerin tadını vermesi için iyice karıştırılması şart. Daha sonra Bu karışımı bir gün kenarda dinlendirin. Ertesi gün kaptaki suyun fazlasını alın ve içine dövülmüş sarımsak ve karışık baharatları ilave edin. Böylelimle çemen sosu hazırlanmış olur. Bu sos Anadolu'nun bazı yörelerinde kızarmış ekmeğin üzerine sürülerek kahvaltıda yenilir. Özellikle Tokat, Çorum gibi bölgelerde tüketilir.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
ABD'ye uçuyorlarOnlara akıl sır ermiyor
Raphaella izdihamı...'Evlenmek istiyorum'
Yoğurdu bile evde yapıyorumYasemin'le biz hiç aşk yaşamadık
Seray'ın sevinci'Candan' konser
Düzgün kavga et mutluluğu yakalaHamilelik ve kilo kontrolü
Gebelikte banyo yaparken dikkatSaçlara bahar bakımı
Baharda yorgunluk daha...Şifalı bitkiler
Kapatıcının fazlası...A'dan Z'ye hastalıklar
Güneş lekelerinden...Balık ve soğan kokusuna çözüm
Bu yılın ojeleri lila ve...Ağrıyan ayaklara ılık çay...
Kayınvalide desteği...Yalısını çok özlemiş...
Yollarına her gün güller...Babaanneden kalma temiz...
Alt yazıGüncel sağlık
Tek derdi boyuVerdiği sözü tuttu...
Hep hoşgörülü...Fırsat bu fırsattır!
Hayvanları seviyor...Çizgi Ötesi
Aşk Günlüğü
GÜNCEL
Yap Yap bi güzellik
Güzelleşmek için ünlü Türk estetik cerrahı Nazım Çerkeş'in merkezine...
Rezalete isyan!
Özgürlük rüşvette
Dişi coni'ler yandı!
Çakmakla gasp
'Kıskanç Gülşen'
Dansçılar festival için gün...
SPOR
Resmen Resmen savaş
Polat, "Kazansak bizi öldürürlerdi. Yapılanlar terbiyesizlik" derken,...
İşte olay anı
Gerets böldü
Gurbete hücum
Yakışanı yapalım
Rizeli Fahri Beşiktaş'ta
Centilmen Trabzon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 16 C,Açık 11 C
ANKARA - Par. Bul. 16 C,Yağmur 4 C
IZMİR - Açık 23 C,Açık 11 C
ANTALYA - Açık 20 C,Açık 13 C
ADANA - Yağmur 18 C,Par. Bul. 13 C
EKONOMİ
IMKB E: 44.419,190 D:% 1,25
DOLAR S: 1,326 D:% -0,23
EURO S: 1,640 D:% 0,12
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu