Tavuklu Makarna HAZIRLANIŞI Makarnaları haşlayın. Tavuk etini yağ ve tuz eklemeden suyunu salıp, çekinceye kadar pişirin. Tuz ve yarım çay bardağı kadar sıvıyağ ekleyip pişirin. 1 su bardağı su ilave ettikten sonra suyunu çekinceye kadar ağzını kapatarak pişirin. Biberleri kibrit çöpü şeklinde doğrayarak teflon tavada önce yeşil biberleri tuz ekleyerek 2-3 dakika pişirin. Kırmızı biberleri ekleyin. Biberler sotelendikten sonra 1-2 dakika kapağını kapalı tutun. Tavuğa isot ve karabiber ekleyin, sonra pişen biberleri ekleyin, 1-2 dakika kadar pişirin. Nane ekleyip makarnaya ekleyin. 2-3 dakika karıştırın ve servis yapın. MALZEMESİ (6 kişilik) * 500 gr tavuk kuşbaşı * Yarım çay bardağı sıvı yağ * 1 paket makarna * 2 adet yeşil dolmalık biber * 2 adet kırmızı biber * Tuz, isot, karabiber, kuru nane
*** Acılı Kabak HAZIRLANIŞI Soğanı margarinle kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesleri ilave edin. Domatesler ezilince, soyup dörde böldüğünüz kabakları ekleyin. Kurutulmuş acı biberleri de ekleyip tuzunu ayarlayın. 1 bardak su ile hafif ateşte pişirin. Servis tabağına alıp üzerini dereotu ve tane karabiberle süsleyip servis yapın. MALZEMESİ (4 kişilik) * 200 gr margarin * 2 adet yufka, tarçın * 250 gr tel kadayıf l150 gr iri dövülmüş ceviz * Şerbeti için: 3 su bardağı su * 4 su bardağı şeker, limon * Süslemek için Antep fıstığı
*** Gül Kadayıf HAZIRLANIŞI İlk yufkayı düz vebir zemine serin. Margarinin yarısını yufkaya sürün. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine yayın ve tarçın serpin. Cevizin yarısını kadayıfın üzerine yayın. Yufkayı rulo haline getirin. Ruloyu 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edin. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti için şekeri, suyu ve limonu kaynatın. Fırından aldığınız kadayıfların üzerine ılık şerbeti dökün. Şerbetine emdiktan sonra Antep fıstığı ile servis yapın. MALZEMESİ (4 kişilik) * 250 gr kıyma * 1 çorba kaşığı margarin * 1 adet kuru soğan * 2-3 adet domates * 5 adet dolma kabağı * 3 küçük acı biber (kurutulmuş) * Tuz, 1 su badağı su * Yarım demet dereotu * Tane şeklinde karabiber
*** MUTFAK REHBERİ BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? YEMEKLERE TAT KATAN SOSLAR * ÇEMEN SOSU: * 500 gr çemen tozu * 100 gr sarımsak * 80 gr karışık baharat * Karabiber, kimyon, yenibahar, tarçın, kırmızıbiber * HAZIRLANIŞI: Bir kaba toz çemen koyun. Bunların üzerine iki parmak geçecek kadar soğuk su dökün ve iyice karıştırın. Bu malzemelerin tadını vermesi için iyice karıştırılması şart. Daha sonra Bu karışımı bir gün kenarda dinlendirin. Ertesi gün kaptaki suyun fazlasını alın ve içine dövülmüş sarımsak ve karışık baharatları ilave edin. Böylelimle çemen sosu hazırlanmış olur. Bu sos Anadolu'nun bazı yörelerinde kızarmış ekmeğin üzerine sürülerek kahvaltıda yenilir. Özellikle Tokat, Çorum gibi bölgelerde tüketilir.