Sinirleriyatıştırıcı etkisi bulunan ökseotu, sinirsel spazmları gidericidir. Yüksek tansiyonu düşürür. Yüksek tansiyon nedeniyle oluşan baş ağrılarını geçirir. Damar çeperlerindeki kireçlenmeyi azaltır. Son zamanlarda yapılan bazı kanser araştırmalarında ökseotunun tümör oluşumunu engellediği saptanmıştır. Bütün bu etkileri için; ökseotunun yaprakçık ve taze sürgünleri ilkbaharda toplanır, gölgelik, havadar yerde kurutulur. 1-2 tatlı kaşığı kurumuş yaprakçık ve genç sürgün üzerine 1 bardak kaynar su dökülüp 10-15 dakika demlendirerek hazırlanan infüzyon, günde 3 kez içilebilir.
UYARI: Hazırlanan bu infüzyona ökseotu meyveleri konulmamalıdır.