Bazı gıdalar, başka gıdalarla karıştığında çok zararlı oluyor.
***
Bunları birlikte yemeyin!
Birçok faydalı besin, aynı anda tüketildiğinde büyük tehlikeye dönüşebiliyor. Kola-et, çikolata-şarap bunlardan sadece birkaçı.
Birçok besin sağlık için yararlı olarak bilinse de, işin sırrı bu gıdaların nasıl ve neyle birlikte tüketildiğinde yatıyor.
Amerikalı bilimadamlarına göre; besinler karıştırıldığı zaman kalp krizi, alerji ve tansiyon gibi istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. İşte, birlikte tüketilmemesi önerilen gıdalar: * Çikolota ve şarap: Bir arada tüketilmesi, özellikle tansiyon hastaları için risk taşıyor. Bu ikili, kalp krizi gibi sonuçlar doğurabiliyor. * Tavuk ve peynir: İkisi de birbirinden çok sağlıklı ama, bir araya geldiğinde kalp hastaları için büyük risk oluşuyor. Tavuk ile peynirin bir arada tüketilmesi durumunda, yine kalp krizi riski artıyor. * Çay ve yumurta: Bir arada tüketildiğinde hiçbir fayda sağlamıyor. Çay yumurtadaki demiri yok ederek, olumlu etkiyi sıfıra indiriyor. Ayrıca yumurta alerjisini tetikliyor. * Kola ve et: Etle tüketilen kola, etteki asitleri daha da açığa çıkarıyor. Bu durum da, bağırsak ve mide kanseri riskini artırıyor. * Çilek ve alkol: Çilek yedikten sonra alkol tüketilmesi, alerji yapmaya müsait olan çileğin bu olumsuz etkisini artırıyor.