Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 15 Nisan 2006

Lezzet Sofrası



Soslu Kabak
HAZIRLANIŞI Soğan, kıyma, tuz ve karabiberi kavurun. Domates ile sarımsakları kıymaya ilave edin. Kabakları haşlayın ve fırın kabına yerleştirin. Üzerine kıymalı harcı yayın. Tereyağı ile unu kavurun. Sütü ilave edip pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın. Sosu kıymalı harca yayın. Kaşar peyniri serpin. Isıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika tutun. Dereotuyla sıcak servis yapın.
MALZEMESİ (8*10 kişilik)
*
1 kg kabak, 1 sogan
* 200 gr yağsız kıyma
* 3 çorba kaşığı margarin
* 2 adet domates
* 2 diş sarmısak
* 3 dal dereotu
* Tuz, karabiber, tuz
* Sos için 1 kahve fincanı un
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1.5 su bardağı süt
* 1 fincan kaşar rendesi

***
Meyve Salatası
HAZIRLANIŞI Kullanacağınız tüm meyveleri ayıklayıp, yıkayın ve kabuklarını soyduktan sonra, küçük küçük doğrayınız. Doğradığınız bütün meyveleri bir porselen kasede iyice karıştırın. Bu karışımın üzerine 4 çorba kaşığı pudra şekerini serpiştirin. 1 limon suyunu gezdirin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Bir fincan meyve likörünü üzerine gezdirin. Meyveleri birer kişilik kaselere koyup servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik)
*
2 adet elma, 2 armut
* 2 adet muz, portakal
* 2 adet mandalina
* 4 çorba kaşığı pudra sekeri
* 1 adet limon
* 1 fincan likör

***
Etli Pilav
HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayın. Et suyunu bir taşım kaynatın. Soğanı kavurun. Eti ekleyip birkaç dakika kavurun. Tuz ve biberini ekleyin. 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Kısık ateşte, 10 dakika pişirin. Et suyunu katıp, kaynatın ve pirinci ekleyin. 20 dakika, ağır ateşte, pirinç etsuyunu çekinceye kadar pişirin. Etli pilavı demlendirip, servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik)
*
2 su bardağı pirinç
* 2.5 çorba kaşığı tuz
* 2.5 su bardağı et suyu
* 2 çorba kaşığı margarin
* 3 orta boy soğan
* 500 gr kuşbaşı kuzu eti
* 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
* 2 su bardağı sıcak su

***
MUTFAK REHBERİ

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
ÇAY DEMLEMENİN PÜF NOKTALARI
Her çayın demleme süresi farklı olmakla birlikte siyah çaylar için ideal süre 5 dakikadır. Çay sert ve kireçli suyu karşı hassastır. Böyle su ile demlenen çay, berrak bir dem görümü alamaz.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Alkol tutkusu işinden ettiİranlı güzelin sanal seks...
Ona ulaşmak emek biraz da...Şarap güzelin elinden içilir!
Eli kolu hediye doldu...Aşık değil arkadaşlar
Sezona dair püf noktalarıBahara özel modeller
Sere serpe pozlarBeyaz Damat
Son indirim fırsatı...Ayakkabı ve çanta
Tığ işine rağbet...Özel gözlük tasarımı
Çok uygun fiyatlarSafari modası...
Astım baharda artış gösteriyorTurner Sendromu kızları...
A'dan Z'ye 'Beslenme'Egzama ve sedefe mor süsen
Vitamin RehberiDiyet yaparken...
Bir ömür boyu aşk içinEşinizi değil kendinizi...
Posalı besinler gaz yapıyorSırrı doğallık!
Sıkılan sivilceler...Şampuandan önce saçınızı...
Güncel SağlıkBacaklardaki zehri atmak...
Cildinizi şimdiden yaza...Her cildin farklı...
Çizgi ötesiTelekulak
Aşk günlüğüKuş kafesi
Kısa kısa kısa...
GÜNCEL
Altın Altın katliamı
Sakaryalı kuyumcu ile 2 kızı, bıçakla delik deşik edildikten sonra...
Tetikçiye dua etti
Jiletli dehşet
Tazminatın gözü kör
Tuzla'da varil avı!
Liseli kız bebeğini terk etti!
Çıkmaz sokağa girince polisle...
SPOR
İhtilal İhtilal hazırlığı
Aziz Yıldırım önderliğindeki birçok kulüp 80 imza toplayıp haziran...
Fener tek vücut
Gövde gösterisi
Endişe etmeyin
Avrupa kıskacı
Cimbom'da tarihi kongre
Lazarov tamam
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Yağmur 16 C,Kapalı 9 C
ANKARA - Yağmur 14 C,Par. Bul. 6 C
IZMİR - Yağmur 18 C,Yağmur 8 C
ANTALYA - Yağmur 19 C,Par. Bul. 12 C
ADANA - Par. Bul. 26 C,Par. Bul. 16 C
EKONOMİ
IMKB E: 42.212,030 D:% 0,70
DOLAR S: 1,349 D:% -0,11
EURO S: 1,633 D:% 0,03
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu