Soslu Kabak HAZIRLANIŞI Soğan, kıyma, tuz ve karabiberi kavurun. Domates ile sarımsakları kıymaya ilave edin. Kabakları haşlayın ve fırın kabına yerleştirin. Üzerine kıymalı harcı yayın. Tereyağı ile unu kavurun. Sütü ilave edip pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın. Sosu kıymalı harca yayın. Kaşar peyniri serpin. Isıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika tutun. Dereotuyla sıcak servis yapın. MALZEMESİ (8*10 kişilik) * 1 kg kabak, 1 sogan * 200 gr yağsız kıyma * 3 çorba kaşığı margarin * 2 adet domates * 2 diş sarmısak * 3 dal dereotu * Tuz, karabiber, tuz * Sos için 1 kahve fincanı un * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1.5 su bardağı süt * 1 fincan kaşar rendesi
*** Meyve Salatası HAZIRLANIŞI Kullanacağınız tüm meyveleri ayıklayıp, yıkayın ve kabuklarını soyduktan sonra, küçük küçük doğrayınız. Doğradığınız bütün meyveleri bir porselen kasede iyice karıştırın. Bu karışımın üzerine 4 çorba kaşığı pudra şekerini serpiştirin. 1 limon suyunu gezdirin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Bir fincan meyve likörünü üzerine gezdirin. Meyveleri birer kişilik kaselere koyup servis yapın. MALZEMESİ (4 kişilik) * 2 adet elma, 2 armut * 2 adet muz, portakal * 2 adet mandalina * 4 çorba kaşığı pudra sekeri * 1 adet limon * 1 fincan likör
*** Etli Pilav HAZIRLANIŞI Pirinci yıkayın. Et suyunu bir taşım kaynatın. Soğanı kavurun. Eti ekleyip birkaç dakika kavurun. Tuz ve biberini ekleyin. 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Kısık ateşte, 10 dakika pişirin. Et suyunu katıp, kaynatın ve pirinci ekleyin. 20 dakika, ağır ateşte, pirinç etsuyunu çekinceye kadar pişirin. Etli pilavı demlendirip, servis yapın. MALZEMESİ (4 kişilik) * 2 su bardağı pirinç * 2.5 çorba kaşığı tuz * 2.5 su bardağı et suyu * 2 çorba kaşığı margarin * 3 orta boy soğan * 500 gr kuşbaşı kuzu eti * 1 çay kaşığı tuz ve karabiber * 2 su bardağı sıcak su
*** MUTFAK REHBERİ BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? ÇAY DEMLEMENİN PÜF NOKTALARI Her çayın demleme süresi farklı olmakla birlikte siyah çaylar için ideal süre 5 dakikadır. Çay sert ve kireçli suyu karşı hassastır. Böyle su ile demlenen çay, berrak bir dem görümü alamaz.