Portakal kabuğu şekerlemesi * Malzemeler: 6 portakal, 5 bardak şeker, 1 çorba kaşığı tuz, 3 litre su * Hazırlanışı: Portakalların kabuklarını dilimleyin. Dilimleri tencereye alıp tuz ekleyin. Kapağını kapatın ve 24 saat bekletin. Ertesi gün kabukları yıkayıp süzün. Tencereye alıp üzerine soğuk su ilave edin. Portakal kabuklarının acılığını gidermek için bir taşım kaynatın ve suyunu süzün. Bu işlemi 3 kez yapın. Daha sonra portakal kabuklarını doğrama tahtasına alın. Birer santim eninde şeritler kesin. Portakal kabuklarını bir tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı şeker ilave edin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak kadar pişirin ve şerbetini süzün. Süzdüğünüz portakal kabuklarını fırın ızgara telinin üzerine aralıklı olarak dizin. Kalan şekeri üzerlerine serpiştirin. 3-4 gün oda sıcaklığında bekletip kurutun.