Kızartma haftada bir kez bile yense kanser riskini artırıyor.
***
Kızartma, egzozdan farksız
ABD'nin en saygın üniversitelerinden Harvard Üniversitesi'nin, "Kızartma yiyecekler kanser yapar mı?" araştırmasından ürkütücü sonuçlar çıktı. Araştırmada, aşırı ısınan kızartma yağlarının tüketilmesinin akciğer, göğüs ve mesane kanserine yakalanma riskini arttırdığı belirlendi. Bilimadamları, sağlıklı olarak bilinen zeytinyağının da kızartmada kullanılmasıyla kanser riskinin önüne geçilemeyeceğini vurguladı. Araştırma sonuçlarında, kızartılan yağdaki bazı maddelerin egzost ve sigara dumanındaki maddelerle aynı olduğunu belirlendi. Kızartma yiyeceklerin kalp krizi riskini de arttırdığının altını çizen bilimadamları, "Düzenli olarak haftada 1 kez bile kızartılmış besinler tüketmek, kanser riskini yüzde 27 oranında arttırır" dedi.