Domatesli Pilav HAZIRLANIŞI Et suyunu bir taşım kaynatıp sıcak olarak bir kenarda bekletin. Bir tecerede margarinle soğanı pembeleştirin. Soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin. Domatesler iyice suyunu verene kadar pişirin. Ayıklanıp yıkanmış pirinci ekleyip biraz daha kavurun. Pirinçlerin üzerini bir parmak aşacak kadar sıcak et suyunu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Pilav suyunu çekene kadar kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Demlendikten sonra servis yapın. MALZEMESİ (8 kişilik) * 5 çorba kaşığı margarin * 1 büyük soğan * 2-3 adet domates * 2 su bardağı pirinç * Yeteri kadar tuz * 3 bardak et suyu
*** Etli Barbunya HAZIRLANIŞI Eti bir tencereye koyup, içine kıyılmış soğanı ve margarini ilave edin. Orta hararetli ateşte, soğanlar hafif sararıncaya ve et kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Sulandırılmış salçayı ekleyerek karıştırın. 5-6 bardak sıcak su koyup, akşamdan ıslanmış barbunyaları yıkayıp ilave edin. Kırmızı ve yeşil biberi ekleyin. Ocaktan almanıza yakın tuzunu katıp 1-2 taşım da-ha kaynatın. Sıcak olarak servis yapın. MALZEMESİ (6 kişilik) * 500 gr kuşbaşı et * 2 çorba kaşığı margarin * 2 adet soğan, tuz * 1 çorba kaşığı salça * 2 su bardağı barbunya * 1-2 adet kırmızı ve yeşil sivri biber
*** Çikolatalı Sufle HAZIRLANIŞI Tencereye 150 gr margarini koyun ve hafif ateşte eritin. Ardından unu, sütü, şekeri, kakaoyu, çikolatayı atıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Diğer yandan yumurtaların beyazını sarısından ayırın, önce sarıyı iyice çırpın ve ardından da beyazı yarım çay kaşığı tuz ilave ederek çırpın. Pişmiş olan çikolata sosu soğuduktan sonra yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı ayrı ekleyin. 180 derecelik fırında, yaklaşık olarak 40 dakika pişirin. Pudra şekeri ve krema ile servis yapın. MALZEMESİ (4 kişilik) * 6 adet yumurta * 1.5 su bardağı süt * 150 gr margarin * 3 çorba kaşığı un * 1 paket kare bitter çikolata * Yarım bardak şeker * 3 çorba kaşığı kakao * 1 paket krema, pudra şekeri
*** MUTFAK REHBERİ BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? Yemek artıklarını değerlendirmek için pratik öneriler... * Çürük ya da yumuşamış domateslerin sağlam parçalarını fırında 5 saat süreyle pişirin veya güneşte kurutun. Sonra bu parçaları zeytinyağı, tuz, karabiber, dövülmüş sarımsak ile karıştırarak kavanoza koyun. İşte size yemeğinize bambaşka bir lezzet katacak farklı bir sos. * Yumurtanın sarılarını omlet yaparak veya et, balık dilimlerinin üzerine sürerek değerlendirebilirsiniz. * Peynirin kuruyan kısımlarını pişirdiğiniz yemeğin üzerine koyun ve bir süre fırında bekleterek servis yapın. Fırında eriyen peynir, yemeğin tadıyla karışarak farklı ve hoş bir lezzet oluşturacaktır.