KROM, insülinle birlikte çalışarak glikozun, yani kanda bulunan şekerin kullanılmasına yardımcı olur. Proteinin vücudun ihtiyaç duyduğu yere getirilmesine katkıda bulunur.
Ne kadar alınmalı? Hiçbir resmi diyetsel miktar tespit edilmemektedir. Fakat yetişkinler için günlük 50-200 mcg kromun yeterli ve güvenilir düzey olduğu belirtilmektedir. Uygun krom alımının en iyi güvencesi, diğer temel besinlerin yeterli miktarda alınmasını sağlayan çeşitli diyetlerdir. Yaşlandıkça vücutta krom azalır. Dolayısıyla gereksinim artar. Aşırı alımlarda bilinen bir zehirlenme vakası yoktur.
En iyi doğal kaynakları: Dana ciğeri, buğday tohumu, bira mayası, tavuk, mısır yağı, deniz tarağı, et türleri, yumurta, tam tahıl tanelerinden yapılmış ürünler ve peynir çeşitleri
Vücuttaki fonksiyonları: Yüksek tansiyonu önler ve düşürür. Büyümeye yardım eder. Şeker hastaları için bir caydırıcı olarak çalışır. Şeker arzusunu ve enerjide ani düşüşleri engellemeye büyük oranda destek olur.