Vücudumuz için gerekli minerallerden biri olan klor, kanın alkalin-asit dengesini düzenler. Bileşen biçiminde sodyum ve potasyum ile çalışır. Karaciğerin fonksiyon göstermesine yardımcı olarak, vücut atıklarının temizlenmesine katkı sağlar....
KLORLU su E vitaminini yok eder. Klorlu su içildiğinde, klorun yok ettiği bağırsak bakterisinin yenilenmesinin en iyi ve doğal yolu yoğurt yemektir.
Ne kadar alınmalı? Hiçbir diyetsel miktar tespit edilmemiştir. Eğer günlük tuz alımınız ortalama seviyedeyse yeteri kadar klor alıyorsunuz demektir. Sağlıklı bireylerde günlük en az 750 mg klor alımı gereksinimi karşılamaktadır. 15 gramın üzerinde alımlar istenilmeyen yan etkileri neden olabilir. Hassasiyeti olan kişilerde kan basıncında yükselme olabilir.
En iyi doğal kaynakları: Sofra tuzu sodyum ve klordan oluşur. Bu nedenle tuz ve tuzlu besinler klorun temel kaynağını teşkil eder. 1/4 tatlı kaşığı tuzun bileşiminde 750 mg klor bulunur. Esmer su yosunu ve zeytin de doğal klor kaynaklarıdır.
Vücuttaki fonksiyonları: Kol ve bacaklarınımızın daha oynak olmasına yardımcı olur. Sindirime katkı sağlar. Hücre içi ve dışı sıvıları düzenler. Mide asidinin bir bileşeni olarak, besinlerin sindirimine ve besin öğelerinin emilimine yardım eder. Sinir impulslarının ve uyarılarının iletimine önemli oranda katkısı vardır.