HAZIRLANIŞI Önce böreğin harcını hazırlayın. Bunun için tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayın. Kıyılmış maydanozu ekleyin. Kırmızıbiber, karabiber, kimyonu ilave edin. Margarini eritin. İlk yufkayı serin ve üzerine yağı gezdirin. Üzerine ikinci yufkayı serin. Aynı işlemleri bütün yufkalar için tekrarlayın. Yufkalardan 16 üçgen parça kesin. Her parçanın kenarına peynirli harçtan koyup sarın. Tencereye soğuk su koyun. Börekleri içine atın. Suda yarım saat bekletin. Sonra çıkartın. İki elinizin arasında sıkın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecelik fırında pişirin.
MALZEMESİ (4 kişilik) * Yarım kalıp tuzsuz peynir * Kırmızıbiber, karabiber, kimyon * Maydanoz, 3 adet yufka * Yarım paket margarin l1 yumurta sarısı, maydanoz * Üzerine: Çörekotu
Enginarlı Piliç
HAZIRLANIŞI Pilici, havuç ve soğanı kaynatın. Patates ve enginar ekleyin. Yemek suyundan yarım bardak ayırın. Zeytinyağı ve unu kavurun. Ayırdığınız suyu ekleyin. Muskat, karabiber ve tuzu katın. Yumurta sarısı ve kremayı çırpın. Pilici tepsiye dizin. Sebzeleri koyun. Kremalı karışımı dökün. Kaşarı serpin. Peynir eriyene dek fırında bekletin.