Suda çözülen vitaminlerden olan P vitamini, turunçgillere sarı ve turuncu rengini verir, C vitamini ile birlikte çalışır
Ne kadar alınmalı? Hiçbir günlük miktar tespit edilmemiştir. Fakat birçok besin uzmanı 500 mg'lık C vitamini için en az 100 mg bioflavonoid (P vitamini) alınmasını önermektedir. Aşırı P vitamini alımlarında bilinen bir zehirlenme vakası yoktur.
En iyi doğal kaynakları: Turunçgil meyvelerinin beyaz derisi ve dilimleri, limon, portakal, greyfurt, kayısı, kara buğday, böğürtlen, menekşe yaprağı, marul, taze biber, mersin (murt), yer fıstığı, at kestanesi kabuğu, kiraz ve kuşburnu
Vücuttaki fonksiyonları: Damarların çeperlerini güçlendirerek kanamaları ve morarmaları önler. Beyin kanamaları ve dolayısıyla felçleri ve gözde retina kanamalarını önler. Varis ve flebitte de çok faydalıdır. Oksidasyonun C vitaminini yok etmesini önler. Ödem ve iç kulak rahatsızlığı nedeniyle baş dönmesinin tedavisine yardımcı olur. Menopozda olanların sıcak basması şikayetlerinden kurtulabilmesi için D vitamini ile birlikte alınan P vitamini yardım edebilir.