Dengeli beslenirken yiyeceklerin besin değerlerine göre seçim yapmak büyük önem taşıyor.
SOĞAN VE SARIMSAK "BİRÇOK insan kokusundan dolayı sarımsak ve soğanı yemek istemezler. Oysa sarımsak ve soğanın kalp krizi riskini kireçlenmeyi ve kanser oluşma riskini azalttığını biliyor muydunuz. Sarımsak ve soğan kanser yapıcı maddeleri nötralize (etkisiz) etmekte ve kötü huylu tümörün oluşumunu başlangıç safhasında engellemektedir." CEVİZ, KOLESTEROL DÜŞÜRÜCÜ "CEVİZ, E vitamini yönünden zengin bir yiyecek olduğundan antioksidan yiyeceklerimizdendir. Ayrıca kolesterolümüzü de düşürme özelliğine sahip bir yiyeceğimizdir. Kilo kontrolü ve çok fazla enerji almamak için günde 5 tane ceviz bizim E vitamini geneksinimi ve kolesterolümüzü düşürmesi için yeterli olacaktır."
'KİLO VERİRKEN DE BESLENİN' BESLENME ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç, kilo verirken ya da kilomuzu korurken sağlığımız ve cildimiz için önemli olan yiyeceklere, diyet veya beslenme programımızda mutlaka yer vermemizi önererek şunları anlattı: "Sağlığımız üzerinde mucizeler yaratan besinlerden bazılarını; kivi, brokoli, sarımsak, soğan, ekmek, fındık ve ceviz olarak sayabiliriz.
E VİTAMİNİ DEPOSU FINDIK... E vitamininden zengin olup güçlü bir antioksidan olan fındık, kas yoğunluğunu ve kas zayıflamasını önler. Sinir sistemi üzerine pozitif etkisi vardır. Diyet yapanlar için günde 10 adet (1 avuç), koruma programında olanlar için ise haftada 3 defa 50 gr kadar fındık tüketilmesinde fayda buluyorum. Fındık yararlı bir kuruyemiş, vücut için birçok pozitif etkisine karşın gereğinden fazla tüketilmesi kilo verimini engelleyecektir."
KİVİ VE GREYFURT " C vitamini kaynağı bol olan yiyeceklerimizdir. Kivi ve greyfurtun bağışıklık sistemimizi artırıcı (bağışıklık sistemimizi artırarak bizi enfeksiyon hastalıklarından korurlar) ve antioksidan oluşu (kansere karşı koruyucu) sebebi ile diyetimizde ya da beslenmemizde yer vermemiz gereken yiyeceklerden en önemlileri arasındadır."
'BROKOLİ KANSERDEN KORUR' "BROKOLİ, kansere ve immün sistem hastalıklarına karşı bizi koruyan en önemli yiyeceklerimizdendir. Brokolinin içinde sulforofan denilen bir madde vardır. Bu madde bizleri kansere karşı koruyan bir maddedir. Brokoliyi sebze tercih ederken seçmenizi öneriyorum. Yalnızca gaz şikayeti olan kişilerin brokoli yerken bu sebzeyi iyi pişirmeleri, hatta haşladıktan sonra birkaç parçaya bölerek iyi çiğneyerek tüketmeleri daha yararlı olur."