Sebzelerin klorofilini koruyun: Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir. Pişirdiğinizde sebzelerin bu yeşil rengi daha az kaybetmeleri için, önce bol buzlu suda bekleterek, klorofilin sabitleşmesini sağlayın. Soğanlar kararmasın: Soğanları kızartmadan üzerlerine biraz un serperseniz, kavururken kararmazlar. Yumurtanın yerine yoğurt: Börek üzerinin kızarması için üzerine yumurta sürülür, evde yumurta kalmamışsa, yoğurdu bir kaşık yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk olduğunu göreceksiniz. Domatesin kabuklarını kolayca soyabilmek için: Domatesin kabuklarını kolay soymak için, bıçağın sırtıyla domateslerin kabuklarını soyacağınız yönün tersine sürtün ve daha sonra soyun ya da domatesleri kaynar suda 1 dakika bekletin.