GENELDE taze meyve ve sebzelerin çiğ olarak tüketilmesi tavsiye ediliyor. Ancak, taze meyve-sebzelerde bulunan patojen mikroorganizmaları yok etmek için yıkamak yetmeyebiliyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, gelişmiş ülkelerde her yıl insanların yüzde 30'u gıda kaynaklı hastalık geçiriyor. İşte Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Karapınar, Doç. Dr. Şahika Gönül ve Araştırma Görevlisi Gülten T. Gündüz tarafından geliştirilen bir proje, gıda kaynaklı patojen üremelerinin engellenmesinde yeni metotlar geliştirilmesini amaçlıyor. Denemelerde, klora alternatif doğal antimikrobiyal maddeler kullanılmış... Ayrıntılı bilgi için eposta: ebiltem@ebiltem.ege.edu.tr