Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 28 Mart 2006

Lezzet Sofrası



Tavuklu Patlıcan Kebabı
HAZIRLANIŞI Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde parçalayın. Parça etleri yuvarlak tabanlı tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine doğranmış sarımsakları ve sivri biberleri yerleştirin. Dilimlenmiş domatesleri biberlerin üzerine sıralayın. Domateslerin üzerine alaca soyulmuş ve yuvarlak dilimlenmiş patlıcanları sık sık dizin. Patlıcanların üzerine biraz tuz ve şeker serpin. Margarini fındık kadar parçalar halinde üzerine yerleştirin. Yarım çay bardağı su koyup kısık ateşte pişirin.
MALZEMESİ (4 kişilik)
* Yarım kilo tavuk eti
*
6-7 diş sarımsak
* 4-5 adet sivri biber
*
2 adet domates
* 5 adet patlıcan, tuz
*
Çorba kaşığı margarin
* 1 tatlı kaşığı tozşeker

***
Sütlü Pirinç Çorbası
HAZIRLANIŞI
Pirinci ayıklayıp, yıkayın. 4 su bardağı su ile tencereye koyun. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Unu, sütü, yumurta sarısını ve limon suyunu çatalla çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe alın. Sütlü karışıma ilave edin. Yavaş yavaş tencereye ekleyin ve 5 dakika daha pişirip, ateşten alın. 1 çorba kaşığı tereyağı ile kırmızıbiberi tavada kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirip, mane ve maydanoz ilave ederek servis yapın.
MALZEMELER (5 kişilik)
* 1 kahve fincanı pirinç
*
4 su bardağı su
* 1 su bardağı süt
*
1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı tereyağı
*
1 adet limon suyu
* 1 adet yumurta sarısı
*
Nane, maydanoz, kırmızıbiber

***
Şeftali Tatlısı
HAZIRLANIŞI
Hazır keki geniş bir tepsinin içine yerleştirin.. 1 su bardağı şeftali suyuyla kekin her tarafını ıslatın. 1 kase süzme yoğurt ve 2 çorba kaşığı pudra şekerini bir kasede karıştırın. Islattığınız kekin üzerine hiç boş yer kalmayacak biçimde yayın. 2 adet şeftaliyi ince ince dilimleyin. Kekin üzerine sıra ile dizin. 2 çorba kaşığı şeftali marmelatını sürün. Buzdolabına koyup, 2 saat bekletin. Buzdolabından aldığınız tatlının ortasına 1 çorba kaşığı dövülmüş Antep fıstığını serpin. Dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik)
* 1 adet hazır kek
*
1 su bardağı şeftali suyu
* 1 kase süzme yoğurt l2 çorba kaşığı pudra şekeri
* 2 adet şeftali
*
2 çorba kaşığı şeftali marmelatı
* 1 çorba kaşığı Antepfıstığı

***
MUTFAK REHBERİ
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? Tartar Sos
MALZEMESİ:
*
Yarım kg mayonez
* 10 kornişon turşu
*
3 diş sarımsak
* 50 gr kapari
*
2 haşlanmış yumurtanın beyazı
* 1 tutam maydanoz
*
2 limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı tuz
*
1 tatlı kaşığı beyazbiber
HAZIRLANIŞI:
*
Turşuları kıyın. Sarımsakları ezin. Kapari ve yumurta aklarını incecik doğrayın.
* Kornişon turşu, sarımsak, kapari, yumurta, maydanoz, tuz, beyazbiber ve mayonezi bir ksede karıştırın. Yoğun bir sos kıvamına gelinceye kadar limon suyunu ekleyip çırpın. Servis yapın.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Havaya girmem!'Hatır için çiğ tavuk yemiş'
İşim benim en büyük aşkım...Bodrum eğlence görecek
Artık hayranları...Uçuk hastalığı virüsü kalıcıdır
Metropol hastalığına oksijen barCilt IQ'nuz kaç
Çin yolcularıEda Hanım yazı getirdi!
Balayı Maldivler'deHangisi daha genç?
En güzel anneanneKüsmüşler!
Eski kocasını çabuk unuttuCatherine aldatıyor mu?
Sevgiliden moral desteğiHilton yeni arkadaş seçti
Jennifer geliyorYüksek kan şekeri hafıza düşmanı
Yoğurt hakkında bilmeniz...B12 vitamini kanseri...
Güncel SağlıkŞifalı Bitkiler
Hayalleri ortaya çıkartan kitap!Asitli içecekler...
Lavantadan krem!Bu bahar saçlar farklı ve çekici
Stres atmak için kedi besleyinKilo uykusuzları çok seviyor!
Soyulan tırnaklara...Kadınlar ağrıya daha dirençli!
Topuğun yükseği de alçağı...Çizgi Ötesi
Aşk GünlüğüKuş Kafesi
fax...fax...fax...
GÜNCEL
Fena Fena tutulduk!
Yarınki tam güneş tutulması için ülkemize turist akıyor. Hummalı bir...
Asansörde dehşet
Fuhuş temizliği!
Öğretmene tuğlalı dayak
Dünya'dan acil çağrı
'Dayakçı' koca komaya soktu!
Erkeğin tek aşkı futbol
SPOR
Savaş Savaş çıktı!
Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, "Özür dilesin. Onurlu...
Hedef Gallardo
Sekiz final maçı var!
Okan'a tuzak
Gerets'ten seferberlik
Nobre zorlanıyor
Cordoba Ümit'ten korkuyor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 15 C,Açık 8 C
ANKARA - Açık 14 C,Açık 2 C
IZMİR - Açık 19 C,Açık 6 C
ANTALYA - Açık 19 C,Açık 11 C
ADANA - Açık 17 C,Açık 11 C
EKONOMİ
IMKB E: 42.710,460 D:% -1,30
DOLAR S: 1,344 D:% -0,19
EURO S: 1,616 D:% -0,25
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu