Tavuklu Patlıcan Kebabı HAZIRLANIŞI Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde parçalayın. Parça etleri yuvarlak tabanlı tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine doğranmış sarımsakları ve sivri biberleri yerleştirin. Dilimlenmiş domatesleri biberlerin üzerine sıralayın. Domateslerin üzerine alaca soyulmuş ve yuvarlak dilimlenmiş patlıcanları sık sık dizin. Patlıcanların üzerine biraz tuz ve şeker serpin. Margarini fındık kadar parçalar halinde üzerine yerleştirin. Yarım çay bardağı su koyup kısık ateşte pişirin. MALZEMESİ (4 kişilik) * Yarım kilo tavuk eti * 6-7 diş sarımsak * 4-5 adet sivri biber * 2 adet domates * 5 adet patlıcan, tuz * Çorba kaşığı margarin * 1 tatlı kaşığı tozşeker
*** Sütlü Pirinç Çorbası HAZIRLANIŞI Pirinci ayıklayıp, yıkayın. 4 su bardağı su ile tencereye koyun. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Unu, sütü, yumurta sarısını ve limon suyunu çatalla çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe alın. Sütlü karışıma ilave edin. Yavaş yavaş tencereye ekleyin ve 5 dakika daha pişirip, ateşten alın. 1 çorba kaşığı tereyağı ile kırmızıbiberi tavada kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirip, mane ve maydanoz ilave ederek servis yapın. MALZEMELER (5 kişilik) * 1 kahve fincanı pirinç * 4 su bardağı su * 1 su bardağı süt * 1 çorba kaşığı un * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet limon suyu * 1 adet yumurta sarısı * Nane, maydanoz, kırmızıbiber
*** Şeftali Tatlısı HAZIRLANIŞI Hazır keki geniş bir tepsinin içine yerleştirin.. 1 su bardağı şeftali suyuyla kekin her tarafını ıslatın. 1 kase süzme yoğurt ve 2 çorba kaşığı pudra şekerini bir kasede karıştırın. Islattığınız kekin üzerine hiç boş yer kalmayacak biçimde yayın. 2 adet şeftaliyi ince ince dilimleyin. Kekin üzerine sıra ile dizin. 2 çorba kaşığı şeftali marmelatını sürün. Buzdolabına koyup, 2 saat bekletin. Buzdolabından aldığınız tatlının ortasına 1 çorba kaşığı dövülmüş Antep fıstığını serpin. Dilimleyerek servis yapın. MALZEMELER (8 kişilik) * 1 adet hazır kek * 1 su bardağı şeftali suyu * 1 kase süzme yoğurt l2 çorba kaşığı pudra şekeri * 2 adet şeftali * 2 çorba kaşığı şeftali marmelatı * 1 çorba kaşığı Antepfıstığı
*** MUTFAK REHBERİ BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? Tartar Sos MALZEMESİ: * Yarım kg mayonez * 10 kornişon turşu * 3 diş sarımsak * 50 gr kapari * 2 haşlanmış yumurtanın beyazı * 1 tutam maydanoz * 2 limonun suyu * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 tatlı kaşığı beyazbiber HAZIRLANIŞI: * Turşuları kıyın. Sarımsakları ezin. Kapari ve yumurta aklarını incecik doğrayın. * Kornişon turşu, sarımsak, kapari, yumurta, maydanoz, tuz, beyazbiber ve mayonezi bir ksede karıştırın. Yoğun bir sos kıvamına gelinceye kadar limon suyunu ekleyip çırpın. Servis yapın.