Çilekli Kup HAZIRLANIŞI Çilekleri önce iyice ayıklayıp, yıkayın ve kurulayın. 4 çileği 2'ye bölüp kenara ayırın. Artan çileklerin saplarını ayıklayıp, çilekleri 4'e bölün. Sos tenceresinde krem şantiyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Paket krem şantiyi limon suyu ve süzme yoğurtla iyice karıştırıp balla tatlandırın. 4'e böldüğünüz çilekleri kremaya ilave edip yavaş yavaş karıştırın. Hazırladığınız kremayı kaselere veya dondurma kuplarına eşit miktarda paylaştırın. Çikolatalı waffle ve ayırdığınız çileklerle süsledikten sonra, servis yapın. MALZEMELER (8 kişilik) * 300 gr çilek * 4 adet çikolatalı waffle * 1 paket krem şanti * 1 su bardağı süt * 1 adet limonun suyu * 100 gr süzme yoğurt * 2 çorba kaşığı bal
*** Domatesli Pilav HAZIRLANIŞI Bir tencereye soyulmuş domatesleri rendeleyin. 2 çorba kaşığı margarin veya tereyağını ekleyin, domates suyunu çekene kadar kavurun. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinci ilave edip, 1-2 dakika domates sosu ile birlikte kavurun. 3 su bardağı suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin, kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın ve 30 dakika pilavı demlendirin. Sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 2 su bardağı pirinç * 2-3 adet domates * 3 su bardağı kadar su * 1 tatlı kaşığı tuz * 2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
*** Fırında Tavuklu Patlıcan HAZIRLANIŞI Patlıcanları soyun ve uzunlamasına doğrayın. Tuzlayıp 30 dakika bekletin. Soğan-sarımsağı kavurun. Tavuk göğüslerini tavada pişirin ve soğanlı karışımı ilave edip bekletin. Domatesi ve patatesi doğrayın. Patlıcanları kızartın. Fırın kabına patates dilimlerini dizin. Soğanlı karışımın yarısını üzerine yayın. Tuz, karabiber, fesleğennin yarısını ve kaşar peynirinin 3'te 1'ni serpin. Tuzsuz peyniri üzerine dizin. Patlıcan ve domatesleri ekleyin. Aynı işlemi malzemeler bitecek şekilde tekrarlayın. Kalan yağı üzerinde gezdirip 200 derecelik fırında pişirin. MALZEMELER (4 kişilik) * 2 büyük patlıcan * 3 adet kuru soğan * 2 diş sarımsak * Tuz, karabiber * 200 ml zeytinyağı * 3 adet tavukgöğsü * 3-4 adet domates * 4 haşlanmış patates * 250 tuzsuz peynir * 2 çay kaşığı fesleğen
*** MUTFAK REHBERİ BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? Reçel ve komposto yaparken... * Meyveleri iyice yıkayıp kurulamadan, reçel yapmaya başlamayın. Meyvelerin üzerindeki toz ve tarım ilaçları, reçellerinizin tadını bozabilir. Pişirdiğiniz reçeli karıştırırken, mutlaka tahta kaşık kullanın. * Şekerlenmelere karşı limon tozu yerine limon suyu sıkın. Pişirdikten sonra kuru ve temiz kavanozlara koyun. İyice soğumadan üzerinde oluşan hava kabarcıklarını kağıt bir havlu yardımı ile almadan, kavanozun ağzını sakın kapatmayın. * Kış için hazırladığınız reçelleri, serin ve karanlık bir yerde saklayın. Meyvelerin yumuşak olması için... * Elma ve ayva gibi sert meyvelerin yumuşak olması için şunlara dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle bu meyveleri su ile yumuşayıncaya kadar iyice pişirin. Daha sonra şekerini katın ve kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Meyvelerin istenen yumuşaklıkta olduğunu göreceksiniz.