Gıdaların tazeliğini korumak için * Istakoz alırken kabuğuna biraz daha yakından bakın. Eğer kırçıllaşmışsa, bu onun yaşlı olduğunu gösterir. Balığın tazesi parlak gözlerinden, koyu kırmızı süzgeçlerinden anlaşılır. Bir de pulları gevşek olmamalıdır. * Midye istiridye gibi kabuklu deniz ürünlerini, elinizle şöyle bir tartın. Ne kadar ağırsa o kadar tazedir. * Taze fasülyeyi ve enginarın çanak yaprağını kırmadan almayın. 'Çat' diye kırılmıyorsa zaten hiç almayın. * Brokoli alırken kesinlikle lekesiz ve canlı yeşil olanlarını tercih edin. Ayrıca, bekletmeden tüketin. * En dikkatli seçilmesi gereken gıdalardan biri de mantardır. Unutmayın lekesiz olanını ve renginin beyaza yakın ya da hafif bej olanını seçin. * Dana eti alırken en önemli nokta; yağlarının dokununca sanki bir mermerin damarları gibi sımsıkı olmasıdır. Bir de beyaz olmalıdır. Çünkü hayvan yaşlandıkça yağı sarı bir renk alır.