Hergün 1-2 fincan siyah veya yeşil çay içmek, yumurtalık kanserine yakalanma riskini yüzde 46 azaltıyor. İsveçli uzmanlar, yaşları 40 ila 76 arasındaki 61 bin 57 kadını inceledi. Beslenme alışkanlıklarına dair soruları yanıtlayan kadınlar, 2004'e kadar ortalama 15 yıl incelendi ve 301'inde yumurtalık kanserine rastlandı. Bilimadamları, yeşil ya da siyah çayın hücreleri koruyan ve kanser gelişimini önleyen polyphenol ile antioksidan maddeler içerdiğini söyledi. Düzenli 1-2 fincan çay içmenin kanser riskini yüzde 46 azalttığını ifade eden uzmanlar, "Gün içinde 1 ya da 2 fincan çaya ek olarak içilen her fincan çay da yumurtalık kanserine yakalanma riskini yüzde 18 oranında azalıyor" dedi.