Böğürtlen kökü kaynatılıp, suyu içilecek olursa kandaki şeker miktarını düşürür.
Mersin yaprağı: 1 lt sıcak suya 20 gr mersin yaprağı konup 5- 10 dk demlenir ve gün boyu içilir.
Bitki karışımı: 250 gr servi kozalağı, 250 gr pelinotu ve 100 gr melisa 2.5 litre alkole konur. Hava almayan bir kapta 45 gün bekletilir ve günde 3 üğün, aç karna, 1 kahve fincanı suya 8-10 damla damlatılarak içilebilir.
Adaçayı: Günde 1-2 bardak, öğün aralarında, şekersiz içilir.
Fasulye kabuğu çayı: Günde 2- 3 bardak, aç karnına, tatlandırılmadan içilir.
Isırgan otu çayı: Günde 2-3 bardak, öğün aralarında, tatlandırılmadan içilir.