2-3 gün raf ömrü olan glutensiz ekmeklerin buzdolabında daha uzun süre saklanabildiğini söyleyen İstanbul Halk Ekmek Genel Müdürü Ömer Bilgiseven, şu bilgileri verdi: "Bu ekmeklerin yapımı zor, maliyeti yüksek. Hasta yakınlarına, yurt dışına ekmek gönderenler var. Amacımız zincir marketlerde bir reyon oluşturup, tüm vatandaşlara ekmek ve un ulaştırabilmek.
ÜCRETSİZ EKMEK VERİLİYOR İstanbul'da 426 satış noktamıza ulaştırmaktayız. Ayrıca 0 800 211 10 49 veya 0 212 532 43 30 No',lu telefondan Beyaz Masa'ya ulaşan dargelirli kişilere ücretsiz ekmek veriyoruz. Alım gücü az olanlara veya İstanbul dışındakilere yüzde 70 indirimli olarak kargoyla göndermemiz söz konusu. Türkiye'nin her tarafına, yaklaşık binin üzerinde ekmek üretip maliyetinin altında, ihtiyaç olan bölgelere gönderiyoruz. Unun yanında, çölyak hastası çocukların yiyebilecekleri kek, kurabiye tarif-leri bulunan bir kitapçık da bulunuyor."