Fırında Patatesli Tavuk HAZIRLANIŞI Patatesleri soyup dilimleyin ve sıvı yağda hafif kızartın. Teflon tavada 2 adet doğranmış soğanı az miktar yağ ile kavurun. Doğranmış tavuk göğüsleri ve 2 yemek kaşığı salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Yuvarlak fırın kabına önce patatesleri ardından tavuk karışımını dökün. Biraz su ilave ederek üzerine kıyılmış maydanoz ve kaşar peynirle süsleyin. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. MALZEMESİ (4 kişilik) * 5 orta büyüklükte patates * 2 büyük boy soğan * Yarım demet maydanoz * 2 dilim tavuk göğsü * 2 yemek kaşığı salça * Rendelenmiş kaşar peyniri * Pul biber, karabiber * Tuz, zeytinyağı
*** Kabaklı Pirinç Çorbası HAZIRLANIŞI Margarini bir tencerede eritin (Arzu edilirse, margarin yerine sıvı yağ da kullanılabilir). İnce bir şekilde soyup yıkadığınız patates ve kabakları doğradıktan sonra, tencereye alın. Domatesleri de küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. Sonra et suyunu ilave edin. Hemen sıcak suda az bekletilmiş Amerikan pirincini ekleyin ve 15 dakika kadar pişirin. İnce kıyılmış taze nane ile maydanozu çorbaya ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın. Tuz ile karabiberini ayarlayın. Sofraya getirmeden evvel rende gravyer peynirini çorbanın üzerine gezdirin. MALZEMESİ (4 kişilik) * 3 sakız kabağı * 125 gr margarin * 2 patates * 1 adet orta boy domates * 4 su bardağı et suyu * Bir tutam dereotu * Bir tutam maydanoz * Gravyer peyniri * Tuz, karabiber
*** İncir Tatlısı HAZIRLANIŞI İncirlerin saplarını koparıp, yıkayın. Daha sonra sap yerlerinden kesip, içlerine dövülmüş ceviz içi ve şeker karışımından doldurun. Doldurduğunuz incirleri kapatıp, önceden yağladığınız bir tepsiye dizin. Üzerlerine 1 bardak su veya süt dökün. Hafif ateşte ağzı kapalı olacak şekilde pişirin. İncirler yumuşayınca soğutun. Ceviz veya kaymakla süsleyerek, servis yapabilirsiniz. MALZEMESİ (6 kişilik) * 500 gr kuru incir * 3 çorba kaşığı ceviz içi * 3 çorba kaşığı toz şeker
*** MUTLULUK REHBERİ BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? Yemekleri saklama yöntemleri... * Kalan midyeleri bir buz kabına koyup buzlukta dondurun. Yemeklerinize küçük parçalar halinde atıp, hoş bir koku elde edebilirsiniz.
* Artmış biftekler, bolonez sos yapmak için harika bir malzemedir. Ya da bu biftekleri, küçük parçalar halinde doğrayıp taskebabı yapmanız da uygun olacaktır.
* Çürük ya da yumuşamış domateslerin sağlam parçalarını fırında, 5 saat süreyle 60 derecede pişirin veya güneşte kurutun. Sonra bu parçaları zeytinyağı, tuz, karabiber, dövülmüş sarmısak ile karıştırarak kavanoza koyun. İşte size yemeğinize bambaşka bir lezzet katacak bir sos.
* Bayatlamış peksimet, kızarmış ekmek ve tuzlu bisküvi parçalarını, havanda iyice dövün. Bu malzemeyi köfte ya da etlerde galeta unu yerine rahatlıkla kullanabilirsiniz.
* Yumurta sarılarını; omlet yaparak veya et, balık dilimlerinin üzerine sürerek değerlendirebilirsiniz.