Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 28 Ekim 2005

İçinizdeki saate göre zayıflayın!

Günün belli saatlerinde tüketilen ekmek şişkinlik yapıyor, sebze kalçalara hücum ediyor, et ise göğüslerde toplanıyor.



Sadece ne yediğinizi değil, neyi ne zaman yediğinizi de dikkate alarak uygulanan bu rejimle hem favori yemeklerinizden vazgeçmek zorunda kalmayacak hem de zayıflamayı başaracaksınız.

Saat: 06.00-09.00

*
Sabahları ilk olarak lipazlar devreye giriyor. En önemli hazım işlemini sağlayan emzimler olarak bilinen lipazlar, besinlerin içinde bulunan yağlara saldırıyor. Hemen hemen aynı sıralarda proteolizler göreve başlıyor. Bu enzim grubu, proteinlerin parçalanmasında önemli bir yer tutuyor. Üçüncü önemli sabah erkeni ise insülin hormonu. Bu hormona göre ya tüm gün açlık hissi oluyor ya da yeme isteği tüm gün normal düzeyde kalıyor. Ö yüzden sabahları biraz yağ ve karbonhidrat şart. Kepekli ekmek, biraz yağ, 1yumurta ve peynir bunun en mükemmel kombinasyonu. Aynı şekilde yulaf ezmesi ve menemen de tercih edilebilir. Şeker , reçel, bal, pasta ve buna benzer kurabiyeler de sabah alındığında insülin salgılama miktarını etkiliyor.

Saat: 12.00-14.00

*
Protelizler sabahki yoğunlukta olmasa da halen işbaşındalar. Bunlara diyastazlar da ekleniyor. Bu enzimlerin hepsi besinleri hazmetmenize yardımcı olarak biliniyor. Fazla olmamak kaydıyla biraz yağı da işin içine katabilirsiniz. Karbonhidratları geri plana atmalısınız. En ideal kombinasyon ise 1 parça et veya balığın yanında hafif bir garnitür. Örneğin tavuklu yağsız makarna, somon balığı ve pilav veya kuzu etiyle yapılmış taze fasulye olabilir. Ekmek ve tatlılar öğle yemeği sırasında uzak durmanız gereken besinler arasında yer alıyor.

Saat: 16.00

*
İnsülin doruk noktalarına ulaşıyor. Uygun olmayan besinler alındığında protein depoları parçalanıyor, enerji ve moral düzeyiniz anında sıfıra düşüyor. Bu saatlerde canınız ne isterse, aşırıya kaçmadan rahatlıkla yiyebilirsiniz. Taze meyvelere ise sınır dahi koymuyoruz.

Saat: 18.00-19.00

*
Bu saate hazmı kolaylaştıran belli başlı yardımcı enzimler yavaş yavaş çekiliyor. Saat 19.00'dan sonra ise bu enzimlerden bir şeyler beklemeyin. Eğer çok aç değilseniz, akşamları kesinlikle hiçbir şey yememeniz daha yerinde olur. Kolay hazmedilir ve hafif besinleri, küçük porsiyonlar halinde yemeye özen gösterin. Örneğin az yağlı balık, deniz ürünleri, sebze ve taze salata en uygun olanlar. Bunlar aynı zamanda sizi doyuracak ve gereksiz yağların depolanmasını da engellecek besinler. Yağlı et yemeklerinden ve pastalardan uzak durun...




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Düğün bitti kavga bitmedi'Ben öyle her rolde oynamam!'
'Alex'i çok beğenirim''Botoks zararlı değil'
7 yıllık 'esaret'i sona erdiBir kış gecesi rüyası
Genç görünmenin sırrıTele Kulak
Ter kokusunu önlemek için...Şık ve parlayan iç çamaşırları
Kadınlar artık daha kalın belliTeniniz limonlu duş ile...
Guinness RekorlarıRamazan sofrası
Aşk günlüğüİşinde çok başarılı
Anne-kız eğlendiler'Karnı şiştiği için saklanıyor'
fax... fax...Sürekli oturmak akciğere zararlı
Doğal afet söylentileri...Genellikle görülen belirtiler
Ramazan'ı kilo almadan...Sağlıklı beslenmenin anahtarları
Güncel sağlık
GÜNCEL
Rapor Rapor yetmedi
Türk-Sağlık Sen'in, 4 ay önce Bakan Çubukçu'ya verdiği raporda...
Çare Türkiye'de
Mars'ın işine bak!
Soğuk hava kapıda
Gönüllerden göklere...
Annelerin değeri
Yıldızın etkisi olamaz
SPOR
Yıldırım Yıldırım çarptı
"Tahkim Kurulu'nu dışardan yönetenler var. Özhan Canaydın ile Atay...
Aslan 4 köşe
Tam yol ileri!
İki başkan da PFDK'lık oldu
Taraftardan büyük öfke
İkna turları
Birlik çağrısı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 20 C,Açık 12 C
ANKARA - Par. Bul. 21 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 26 C,Açık 13 C
ANTALYA - Açık 26 C,Açık 16 C
ADANA - Açık 26 C,Açık 15 C
EKONOMİ
IMKB E: 31.273,310 D:% -0,64
DOLAR S: 1,349 D:% -0,48
EURO S: 1,639 D:% 0,15
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu