Her balık türünün lezzet açısından farklı aylarda tüketilmesi tavsiye ediliyor. Hamsinin "denize kar düşmeden" yenilmemesi belirtilirken, palamudun Ağustos ve Kasım arasında tüketilmesi öneriliyor. Mezgit Şubat ve Mayıs arasında, sardalya ise Haziran'dan Eylül'e kadar yenilebilir. Uskumrunun en lezzetli olduğu zaman Ekim ve Kasım. Kalkan ise Ocak'tan Nisan'a kadar en lezzetli döneminde. Tatlısu balıklarından levrek Şubat ve Mayıs arası, sazan Ekim, Kasım, alabalık Kasım, Aralık ve Ocak, kefal Eylül'den Haziran'a kadar tüketilebilir. Bu arada "kuş gribi" balık satışlarını artırdı. Palamudun tanesi 5 YTL'ye kadar çıkarken, çinekopun kilosu 5-15 YTL, lüferin tanesi 10 YTL, mezgit ve istavrit ise 2 ve 5 YTL arasında satılıyor.