Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 14 Ekim 2005

Ramazan sofrası



Yayla çorbası
Hazırlanışı pirinci ayıklayıp yıkayın. 8 su bardağı et suyunda pişirin. Ayrı bir kapta un, yoğurt ve 1 adet yumurtayi iyice çırpın. Sıcak et suyu ya da su ile ılıtın. Bu karışımı yavaş yavaş kaynamakta olan pirince sürekli karıştırarak ilave edin. Karıştırmaya devam ederek kaynatın. Tuzunu ayarlayın. 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritin. Kırmızı toz biber ekleyip çorbanın üzerine gezdirin. Çorbaları kaselere paylaştırın ve nane ile güzelce süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler (4 kişilik)
* yarım su bardağı pirinç
*
8 su bardağı et suyu
* 2 su bardağı yoğurt
*
1 adet yumurta, 2 kaşık tereyağı
* 2 çorba kaşığı un
*
kırmızıbiber, tuz, nane

***
Etli lahana sarması

Hazırlanışı lahanada, dolma olabilecek yaprakları ayırın. Bir tencerede tuzlu su kaynatın ve bu yaprakları içine atın. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bir tepsiye çıkartın. Kıymaya ince doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, salça, rendelenmiş domates, yıkanmış ve ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve az miktar su ekleyin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yapraklara koyup sarın. Bir tencerenin dibine birkaç lahana yaprağı serip dolmaları dizin. Üzerine örtecek kadar su, margarin ve az tuz ilave edin. Üzerine bir tabak kapatın. Hafif ateşte pişirin.
Malzemeler (4 kişilik)
* 1 adet lahana
*
300 gr kıyma
* 1 çay bardağı pirinç
*
2 adet kuru soğan
* 2 adet domates, tuz
*
1 çorba kaşığı domates salçası
* 4 çorba kaşığı margarin
*
maydanoz, karabiber

***
Meyveli muhallebi
Hazırlanışı dövülmüş damla sakızını sütle birlikte hafifçe kaynatarak eritin. Ayrı bir tencerede margarini eritin. Unu ekleyip pembeleştirin. Ilık sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Koyulaşana kadar pişirin. Kase ya da kupları bölüştürün. Bir kasede bal, karanfil ve kuru yeşmişleri karıştırın. Muhallebilerin üzerine koyup soğuduktan sonra servis yapın.
Malzemeler (5 kişilik)
* 1 çorba kaşığı margarin
*
3 çorba kaşığı un, 1 litre süt
* 3 parça damla sakızı
*
yarım su bardağı kuru üzüm
* yarımşar bardak, küp kesilmiş kuru incir, kayısı
*
yarımşar su bardağı antep fıstığı, badem
* 1 çorba kaşığı bal
*
yarım çay kaşığı çekilmiş karanfil

***
Mutfak rehberi
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
* Balığı buğulama yaparsanız asıl lezzetini korur:
Buğulama yapmak için balığı tavaya koyduktan sonra tereyağı ya da sıvıyağ koyup çok az suyla harlı ateşte pişirin. Böylece tüm balıkları asıl lezzetlerini kaybetmeden, en sağlıklı biçimde yemiş olursunuz. Balığın yağlı olduğu zamanlarda ise ızgarası yapılırsa daha lezzetli olur.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Sürpriz aşkın perde arkasıTopçu ve popçuların...
Evinden dışarı adım atamıyorKatarakt tedavisi
Çölyak hastalarına müjdeSezon makyajında şeftalimodası
İştahınızın önüne geçinOrkide ile süslü bir...
Ramazan'da beslenme önerileriKadınların ruh sağlığı...
Güncel SağlıkKöşeli omuzlara asimetrik...
Çekici, doğal ve şık görününKırışıklık kremini botoks...
Masaj ile dolgun güzel dudaklarPermanızı evde kendiniz düzeltin
Aşk günlüğüfax... fax...
GÜNCEL
Kuş Kuş hafifliği
AB Komisyonu, Türkiye'de bulunan kuş gribinin, insanlar için...
Şiirler bile ağladı
Bir daha öldüler
Bu ne öfke!
Cin, zarar veremez!
Ablaya veda
Şehit babasından intikam...
SPOR
Hiç Hiç farketmez
Kurada seribaşı olan Milliler; Slovakya, Norveç ve İsviçre'den...
Devamı gelmeli
Erciyes korkusu
Endişe kapladı
En büyük kupa Ülker'in
Bayanların Kralı Fener
Fenerbahçe'ye Nihat sürprizi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 20 C,Par. Bul. 13 C
ANKARA - Par. Bul. 20 C,Par. Bul. 8 C
IZMİR - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 13 C
ANTALYA - Açık 24 C,Açık 15 C
ADANA - Açık 28 C,Açık 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 32.054,340 D:% -3,21
DOLAR S: 1,368 D:% 1,00
EURO S: 1,633 D:% 0,28
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu