Aşırı kilolularda Alzheimer riski ORTA yaşlılık döneminde alınan aşırı kilolar, ileri yaşlarda Alzheimer ya da benzeri hastalık riskini artırıyor. Araştırmayı yapan İsveçli bilimadamları, orta yaşlardaki bin 500 kişinin boy ve kilo orantısına bakmak suretiyle obez olup olmadıklarını ve sahip oldukları kilolarla ileri yaşlarında Alzheimer ve zihinsel sorun yaşama risklerini ölçmeye çalıştı. Ortalama 21 yıllık takip sonrasında katılımcıların 61'inin zihinsel sorun, 48'inin ise Alzheimer hastalığıyla karşı karşıya kaldıklarını gözlemleyen araştırmacılar, yaşlılıkta zihinsel sorun ve Alzheimer'ın, orta yaşlarında obez olanlarda daha yaygın olduğunu fark etti. Araştırmacılar, orta yaşlardaki yüksek kan basıncı ve kolesterol seviyesinin de ileri yaşlarda zihinsel sorun yaşama riskini artırdığını kaydederken, bu faktörlerden birden fazlasının bulunmasının, zihinsel sorun ve Alzheimer riskini de artırdığını söyledi. Araştırmanın sonuçlarına göre, orta yaşlarında her üç faktörü birden taşıyanların, bu risk faktörlerinden hiçbirini taşımayanlara göre bu tür bir hastalıkla 6 kat daha fazla karşı karşıya kalma olasılığı bulunuyor.
Diş eti ihtihabına dut şurubu birebir ÜLKEMİZDE çok yaygın bulunan bir ağaç olan dutun, beyaz ve kara dut olarak iki çeşidi vardır. Karadutun olgun meyvelerinin tadı mayhoştur, fazla dayanmaz, kurutulmaya gelmez. Ancak suyunu sıkarak "Dut şurubu" hazırlanarak saklanır. Beyaz dut veren ağacın şifası taze yapraklarında kara dutun da meyvesindedir. * İdrar zorluğu çekenler için; 7 gram beyaz dut yaprağı, 1 su bardağı dolusu suda çay gibi haşlanır, içilirse idrar söktürücü olarak faydalıdır. * Diş eti iltihabında; kara dut şurubu ağızda diş etlerinde meydana gelen iltihaplarda günde birkaç kez bir parça pamuğa damlatılarak bu yaralara sürülürse iyileşmesinde çok faydalı olur. * Bademcik iltihabında; 30 gram hatmi çiçeği 1 litre suda çay gibi haşlanır ve buna bir kaşık dut şurubu katılıp gargara yapılır. Bu karışım bademciklerin iyileşmesinde çok etkilidir.
Kısırlığa faydalı şifalı bitkiler HERBALİST (bitki uzmanı) Tarkan Güveloğlu, şifalı bitkiler ve bitki özleri formülleri ile erkeklerde sperm azlığından dolayı oluşan kısırlık sorunlarında çok iyi neticeler alındığını belirterek, şunları söyledi: "Sperm sayısını ve kalitesini artıran bazı bitkiler, bitki özleri ve bitkisel besinler var. Bu tedavide asıl etkiyi damla halinde içilerek kullanılan yoğunlaşmış saf bitki özleri yapmaktadır. Bu bitkiler ve bitki özlerini sistemli bir şekilde 2 ay kadar kullandıktan sonra yapılan tahlillerde, sperm sayısında ve kalitesinde artış görülmektedir. Ayrıca çok fazla çay, kahve, sigara ve alkol kullanılmamalıdır. Kadınlarda ise hormon düzensizliği yüzünden oluşan bir kısırlık sorunu varsa, bitkiler ve bitki özleri ile bu hormon düzeni de sağlanabilmektedir." (www.bitkiselsite.com)
A'dan Z'ye hastalıklar Kuduz: Kuduz hayvanın ısırması ve salyasının insan vücudundaki herhangi bir sıyrıktan girip kana karışması sonucu ortaya çıkan bulaşıcı ve öldürücü bir hastalıktır. Tıp dilinde rabies veya hydrophobia denir. Kuduz virüsü, vücuda girdikten sonra sinir sistemine yerleşerek, beyne kadar gelir ve orada iltihap yapar. Bu iltihaplanma, ısırıldıktan sonra geçen 7 ila 60 gün arasında meydana gelir. Bu nedenle kuduz aşısının bu süre içinde yapılması gerekir. Kuduz belirtileri ortaya çıktıktan sonra yapılacak kuduz aşısı ile kuduz serumunun kıymeti yoktur. Başlangıçta, yorgunluk, durgunluk, sinir bozukluğu, baş ağrısı ve kalpte sıkışma görülür. Hasta yerinde duramayacak kadar sıkıntılıdır. Bir süre sonra boğaz ve solunum yollarındaki kramplar başlar. Bu dönemde sudan da korkmaya başlar. Kuduz şüphesi olan bir hayvan ısırdıktan sonra ısırılan yerden bol kan akıtılır. Sonra oksijenli suyla yıkanıp, tentürdiyot sürülür. Bu işlem sık tekrarlanır.