Sebze Çorbası HAZIRLANIŞI Soğanları ayıklayın, yıkayıp irice doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyıp yıkayın ve halka şeklinde doğrayın. Pırasanın dış kabuklarını temizleyip beyaz kısmı doğrayın. Kereviz ve patatesin kabuklarını soyun, yıkayın ve irice doğrayın. Bir tencerede erittiğiniz margarinde irice doğranmış sebzeleri ara sıra karıştırırarak soteleyin. Sebzelere et suyu ilave edin. Kaynamaya başladığında patatesleri ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin ve ezerek süzün. Kıvamı gelinceye kadar tekrar kaynatıp servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 2 adet patates, 3 soğan * 1 adet havuç, 1 pırasa * 1 adet kereviz, 8 bardak et suyu * 3 çorba kaşığı margarin * Tuz, karabiber
*** Kabak Böreği HAZIRLANIŞI Yumurta, süt, sıvı yağ, tuz ve aldığı kadar un ile baklava hamurunu yoğurun. Yarım saat dinlendirin. Hamuru 2'ye bölün, her parçayı 15'e bölün, bezeleri biraz açın. Aralarına bol nişasta koyup 15 hamur üst üste tepsi büyüklüğünde açın. Toplam 30 yufka hazırlayın. 15 yufkayı tepsiye yerleştirin. Üzerine şekerli kabak serpin, diğer 15 yufka da üzerine yerleştirin. Kare ya da baklava dilimi şeklinde kesin. Üzerine kızdırılmış 2 paket margarini dökün ve ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirip ılıtın. 2 su bardağı şeker ve su ile şurubu hazırlayın ve sıcak olarak böreğin üzerine dökün. MALZEMELER (6 kişilik) * 1 kg rendelenmiş bal kabağı * 2 yumurta, 1 su bardağı süt * Yarım çay bardağı sıvı yağ * 400 gr nişasta, un * 3 su bardağı toz şeker * 2 paket margarin, 2 su bardağı su
*** İslim Kebabı HAZIRLANIŞI Patlıcanları uzunlamasına ince dilimler halinde kesip tuzlu suda bekletin. Sonra kurutup kızartın. Kuşbaşı doğranmış tavuk etini bir tencereye alın. İki kaşık yağ, bütün olarak bir soğan, un, salça, tuz, karabiber ve 5 bardak suyu ekleyip orta ateşte, yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırın kabına 3 dilim patlıcanı çapraz şeklinde yerleştirin. Ortalarına parça tavuk eti koyup patlıcanları üzereni bohça gibi kapatın. Üstlerine birer dilim domates yerleştirin ve bir kürdanla tutturun. Tenceredeki salçalı suyu üzerlerine dökün, sivri biberleri üzereni koyup 15 dakika fırında pişirin. MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gr tavuk eti, 1 soğan * 2 çorba kaşığı margarin * Yarım su bardağı sıvı yağ * 1 çorba kaşığı domates salçası * 1 çorba kaşığı un * 5 su bardağı su, 4 patlıcan * 4 sivri biber, 2 domates * Tuz, karabiber
*** MUTFAK REHBERİ BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? * Sütü fazla kaynatmamak gerekiyor. Uzun süreli kaynatma, sütün protein yapısını bozar ve vücuda fazla bir yararı olmaz. Sütle yapılan tatlılarda da şeker en son ilave edilmelidir. Şeker de, erken konulduğu takdirde sütün içindeki protein yapısını bozuyor.