Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 08 Ekim 2005

Lezzet sofrası



Sebze Çorbası
HAZIRLANIŞI Soğanları ayıklayın, yıkayıp irice doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyıp yıkayın ve halka şeklinde doğrayın. Pırasanın dış kabuklarını temizleyip beyaz kısmı doğrayın. Kereviz ve patatesin kabuklarını soyun, yıkayın ve irice doğrayın. Bir tencerede erittiğiniz margarinde irice doğranmış sebzeleri ara sıra karıştırırarak soteleyin. Sebzelere et suyu ilave edin. Kaynamaya başladığında patatesleri ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin ve ezerek süzün. Kıvamı gelinceye kadar tekrar kaynatıp servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik)
* 2 adet patates, 3 soğan
*
1 adet havuç, 1 pırasa
* 1 adet kereviz, 8 bardak et suyu
*
3 çorba kaşığı margarin
* Tuz, karabiber

***
Kabak Böreği

HAZIRLANIŞI Yumurta, süt, sıvı yağ, tuz ve aldığı kadar un ile baklava hamurunu yoğurun. Yarım saat dinlendirin. Hamuru 2'ye bölün, her parçayı 15'e bölün, bezeleri biraz açın. Aralarına bol nişasta koyup 15 hamur üst üste tepsi büyüklüğünde açın. Toplam 30 yufka hazırlayın. 15 yufkayı tepsiye yerleştirin. Üzerine şekerli kabak serpin, diğer 15 yufka da üzerine yerleştirin. Kare ya da baklava dilimi şeklinde kesin. Üzerine kızdırılmış 2 paket margarini dökün ve ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirip ılıtın. 2 su bardağı şeker ve su ile şurubu hazırlayın ve sıcak olarak böreğin üzerine dökün.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 kg rendelenmiş bal kabağı
*
2 yumurta, 1 su bardağı süt
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
*
400 gr nişasta, un
* 3 su bardağı toz şeker
*
2 paket margarin, 2 su bardağı su

***
İslim Kebabı
HAZIRLANIŞI Patlıcanları uzunlamasına ince dilimler halinde kesip tuzlu suda bekletin. Sonra kurutup kızartın. Kuşbaşı doğranmış tavuk etini bir tencereye alın. İki kaşık yağ, bütün olarak bir soğan, un, salça, tuz, karabiber ve 5 bardak suyu ekleyip orta ateşte, yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırın kabına 3 dilim patlıcanı çapraz şeklinde yerleştirin. Ortalarına parça tavuk eti koyup patlıcanları üzereni bohça gibi kapatın. Üstlerine birer dilim domates yerleştirin ve bir kürdanla tutturun. Tenceredeki salçalı suyu üzerlerine dökün, sivri biberleri üzereni koyup 15 dakika fırında pişirin.
MALZEMELER (4 kişilik)
* 500 gr tavuk eti, 1 soğan
*
2 çorba kaşığı margarin
* Yarım su bardağı sıvı yağ
*
1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çorba kaşığı un
*
5 su bardağı su, 4 patlıcan
* 4 sivri biber, 2 domates
*
Tuz, karabiber

***
MUTFAK REHBERİ
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
* Sütü fazla kaynatmamak gerekiyor.
Uzun süreli kaynatma, sütün protein yapısını bozar ve vücuda fazla bir yararı olmaz. Sütle yapılan tatlılarda da şeker en son ilave edilmelidir. Şeker de, erken konulduğu takdirde sütün içindeki protein yapısını bozuyor.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Bu kez sert Kaya'ya çarptılar'Katana' kavgası
Yapımcısı Naz'ını çekemediTony beni aldatmaz!'
İnanır'ın sözleri çok...Amacına ulaştı
İngilizce bilen bir tek o var...Eleştirmeyen Nilay kalmıştı
fax... fax... fax...Glokom size gelmeden siz...
Gençlerde görülen felçRamazan için özel mönü
Güncel SağlıkBu kış herkes esmer olacak
A dan Z ye hastalıklarBuz masajıyla dinç görün
Renkli spreylerle...Sırt güzelliği için...
Değişik yemekler kilo...Gece kremlerinizi gündüz...
Bir kalemle gelen muhteşem bakışSezon alışverişinin...
Böyle bir defile görülmediSıcacık bir koleksiyon
Sağlam ve sağlıklı...Takıda antik akımın etkisi
GÜNCEL
Nutuk Nutuk aranıyor!
Atatürk'ün 10. Yıl Nutku, ilkokul kitaplarından çıkartıldı 'Şeyh Said...
Kaymakam'a 9. köy göründü!
Öğrenciye sanal takip
Harald oldu Haydar
Asıl büyü ona inanmak
Parasız ölüm!
Vermedim kaçırdılar!
SPOR
Fener Fener fark attı
"Ezeli rakibimiz yapısal, sportif ve tesisleşme anlamında bizi...
Gergin bekleyiş
Piskolog Daum
Göz dağı verdi
Çalımbay farkı
Anelka hatalı
Bileti kesildi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 12 C
ANKARA - Kapalı 18 C,Kapalı 5 C
IZMİR - Par. Bul. 28 C,Par. Bul. 14 C
ANTALYA - Par. Bul. 26 C,Par. Bul. 16 C
ADANA - Açık 27 C,Açık 17 C
EKONOMİ
IMKB E: 33.365,500 D:% -0,43
DOLAR S: 1,350 D:% -0,55
EURO S: 1,636 D:% -0,52
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu