Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 05 Eylül 2005

Lezzet forası



Şeftali Tatlısı
HAZIRLANIŞI
1 kilo şeftaliyi 2'ye bölüp çekirdeklerini çıkartın ve çekirdek yuvalarını kesip temizleyin. Şeftalileri fırın kabına dizip üzerlerine 1.5 su bardağı toz şekeri serpiştirin. Çekirdek yuvalarını çekilmiş badem veya fındık ile doldurun. Fırın kabına 1.5 su bardağı suyu koyup kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında şeftaliler iyice yumuşayana kadar pişirin (Yaklaşık 45 dakika). Fırından çıkartıp ılımasını bekleyin. Sonra buzdolabında 4-5 saat soğutup servis yapın.
MALZEMELER (5 kişilik)
* 1 kg olgun şeftali
*
1.5 su bardağı toz şeker
* Çekilmiş badem veya fındık
*
1.5 su bardağı su

***
Tavuklu Bamya
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede margarini eritin. Pilici temizledikten sonra küçük parçalara bölerek tencereye alın. Doğranmış domatesleri tavuğun üstüne yayın. Tuz ve biber ilave ederek 15-20 dakika orta sıcaklıkta pişmeye bırakın. Bamyaları da tavuğun üzerine yerleştirin. Yarım bardak su ekleyerek yumuşayıncaya kadar orta sıcaklıkta 20 dakika pişirin. Limon suyunu katın ve 5 dakika daha kaynatıp servis yapın. MALZEMELER (5 kişilik)
* 1 adet piliç
*
Yarım kg bamya
* 4 tane domates, büyük doğranmış
*
3 çorba kaşığı margarin
* Yarım su bardağı su
*
2 çorba kaşığı limon suyu
* Tuz, karabiber

***
Peynirli Patates
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp ezin. Ispanakları haşlayıp ince ince kıyın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp kıyın. Yayvan bir tavada margarin ve yemeklik doğradığınız soğanı kavurun. Soğanlar renk alınca içine kıyılmış sarımsakları, haşlayıp kıydığınız ıspanakları, kırmızı pul biberi ve tuz-karabiberi ilave edip kavurun. Ayrı bir kaseye haşlayıp ezdiğiniz patatesleri, krem peynir ve sütü koyup iyice karıştırın. En son olarak içine ıspanaklı harcı ilave edip harmanladıktan sonra fırın tepsisine alın. Üzerine iri çekilmiş cevizi serpip daha önce 185 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER (10 kişilik)
* 3 çorba kaşığı margarin
*
4 adet patates
* 500 gr ıspanak
*
3 diş sarımsak
* 1/2 kutu krem peynir
*
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
* 1 su bardağı süt, tuz- karabiber
*
Üzerine yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz

***
MUTFAK REHBERİ
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
* Türk kahvesi nasıl pişirilir:
Tadı damakta en uzun süre kalan Türk kahvesi, tüm yönleriyle sağlık koşullarına tam uygun. Pişirilip servis edilen Türk kahvesinin telvesi fincanın dibinde kalır, içilmez. Bu da sağlıklı oluşunun göstergesi. O eşsiz tadını koruyabilmesi için, kavrulduktan hemen sonra tüketilmeli ya da aromasını koruyacak şekilde paketlenmelidir.
* Yapılışı: Suyu fincanla ölçerek cezveye koyun. Her fincan için 2 çay kaşığı kahve, 2 çay kaşığı şeker ilave edin. Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın. Bir süre sonra kabaran köpüğü fincanlara pay edin. Kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara paylaştırın. Türk kahvesi sunulurken yanında su verilmesi gelenektir. İçilen su ağzı kahve lezzetine hazırlar.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Kilisede nikah aileyi karıştırdıAşk bitti dövme gider!
Francesca TRT için film çektiÇocuklara özel
AB grubu: Biber ve...Ölü hücrelerden kurtulma...
Çatlaklara micro peelingHeyecanlı bekleyiş
Estetiksiz Yonca'Hemen oyuncu olmasınlar...'
Okan dönerci dükkanı aldı!kuş kafesi
fax... fax... fax...Kan bağışlayın
Güncel SağlıkTürk kadını artık evinde...
Yumurtanın sarısı saçı...Bol bol yeşil çay iç...
Gözünü seven makyajını silsin!'Dudaklarım için rujlar...
Oksijen terapi gençlik...Şifalı bitkiler
Simavi'den kültür turuİngiliz TV'sine konuk oldu...
Artık birlikte gezmiyorlar...Ortaköy'ün kovboyu
Londra yolcusuÇizgi ötesi
Günün ÖyküsüKulağınıza Küpe Olsun
Aşk günlüğü
GÜNCEL
Yerli Yerli Katrina
Aniden bastıran yağmur ve dolunun teslim aldığı Türkiye, adeta...
Uçak köprüde
PKK elebaşısı tehdit savurdu
Erkeklik ne zormuş
Silahlar susmuyor
Eğlenceye bak!
Nişanlıların acı sonu
SPOR
Bir Bir ihtimal daha var
Ukrayna ve Arnavutluk'u mutlaka yeneceklerini belirten Fatih hocaya...
Sorun çözüldü
Daum'un endişesi yok
Ev hazır, sıra imzada
Aslantepe savaşı
Heinz tam isabet
O formayı alacağım
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Par. Bul. 15 C
ANKARA - Kapalı 21 C,Kapalı 8 C
IZMİR - Par. Bul. 30 C,Par. Bul. 16 C
ANTALYA - Par. Bul. 26 C,Par. Bul. 17 C
ADANA - Fırtına 28 C,Açık 19 C
EKONOMİ
IMKB E: 31.701,620 D:% -0,77
DOLAR S: 1,340 D:% -0,33
EURO S: 1,674 D:% 0,03
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu