Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 03 Eylül 2005

Lezzet sofrası



Sebzeli Mantı
HAZIRLANIŞI Üç yufkayı üst üste yayın. Kabak ve havucu rendeleyin, suyunu sıkın. yufkaların üzerine yayın. Soğan ve kıymayı karıştırıp çiğ olarak bu harcın üzerine ilave edin. Sıkıca rulo yapın. İki parcaya bölerek alüminyum folyoya sarın. Kenarlarını kapatın. Kaynar suda folyo ile beraber 20 dakika haşlayın. Haşlanınca folyoyu çıkartın. Mantıyı dilim dilim kesip tabağa dizin. Başka bir kapta yağı eritin, salça ve biberi ekleyip karıştırın. Dlimlerin üzerine önce sarımsaklı yoğurt dökün ve sosu gezdirin.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 3 adet yufka
*
1 kabak, 1 havuç
* 250 gr kıyma
*
Kuru soğan
* Kırmızı biber, tuz
*
Sarımsak, yoğurt, salça

***
Çerkez Tavuğu
HAZIRLANIŞI Temizlenmiş yıkanmış tavuğu haşladıktan sonra didikleyin. Ufalanmış bayat ekmeği , çekilmiş ceviz içi, sarımsak, rendelenmiş kuru soğanı iyice karıştırdıktan sonra 2-3 bardak tavuk suyu ilave edeker bulamaç haline getirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Tabağa aldığınız didiklenmiş tavuk etlerinin. Üzerine bu sosu dökerek bıçakla düzeltin. Üzerine yağda kızdırılmış kırmızı biber gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 adet bütün tavuk
*
2 dilim bayat ekmek
* 1 adet kuru soğan
*
3 bardak ceviz içi
* Tuz, pul biber, karabiber
*
1 diş sarımsak

***
Pirinçli Puding
HAZIRLANIŞI
2 su bardağı sütü,1 su bardağı haşlanmış pirinci, 2 yemek kaşığı toz şekeri, 1 fincan kuru üzümü ve 1 adet yumurtayı karıştırın. Hafifçe yağlanmış bir kaba tüm malzemeyi aktarın. Kabı sıcak su bulunan bir tencereye yerleştirin. Üzerine tarçın serperek, daha önceden 200 derece ısıtılmış fırında, yaklaşık olarak 1 saat pişirin.
MALZEMELER (5 kişilik)
* 2 su bardağı süt
*
1 su bardağı haşlanmış pirinç
* 1 adet yumurta
*
2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 fincan kuru üzüm
*
1 çay kaşığı tarçın

***
MUTFAK REHBERİ
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
* Elma sirkesi:
Soyulmuş elma kabuklarını atmayın. Bir kavanoza koyun. Üzerini kapatacak kadar, kaynatıp soğuttuğunuz suyu ilave edin. 2 tatlı kaşığı toz şeker koyun. Ağzını kapattıktan sonra ılık bir yerde bir süre bekletin. Sirkeniz olunca süzerek kullanın. Bu sirke midenize zarar vermez.
* Ocaktaki pas lekesi: Ocaktaki pas lekelerini çıkartmak için 2'ye bölünmüş soğan, her zaman birebir gelir.
* Makarna sosu: Makarna için hazırladığınız kıymalı sosun daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sosun içine biraz beyaz şarap ekleyin.
* Omlet meraklıları için: Yumurtayı kırıp çırptıktan sonra, içine diğer malzemelerle birlikte yarım bardak da şarap koyun. Şarap omlete oldukça hoş bir koku ve lezzet verir.
* Bal saf mı?: Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Kıskananlar çatlasın!Şehro'yu kandırdı
Bir aşk öyküsüHeyecanlı bekleyiş
Muratlarına onlar da erdiEn güzel komiser!
Ağır konuştuKuaför&Güzellik 2005
Kiğılı yazı bitiriyor...Uykuda rahatlık
Onlar ilk vejetaryenDeniz ürünleri serbest
Erik ve vişne idealHorlama ölüme davetiye
Demir takviyesi gerekirGüncel sağlık
'Uç'lara silikonImitasyon takılar ciltte...
Küçük gözlere makyaj tüyolarıMaydanoz suyu akne düşmanı
Sıkı kalçaların sırrı...Çizgi ötesi
Aşk Günlüğü
GÜNCEL
Her Her kadına lazım
'Kadın Hakları El Kitabı'nda önemli tüyolar var: Çamaşır yıkamak...
Silahı geri vermek de dert!
Hırsıza cepten pusu
Kupa atv'de
Şüpheli virüs
Bu da 'Kırmızı Şimşek'
İflas edince 30 evi yaktı
SPOR
Bayrak Bayrak aşkına
Ay-Yıldızlı futbolcular, Fatih Terim'le yaptıkları toplantıda zafer...
Ümitler'den altın vuruş! 3-2
Tek ihtimalli maç
Fener'in öfkesi
Zevk alacaklar
Kaptan'la 2 yıl daha
Kartal'da savaş
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 16 C
ANKARA - Par. Bul. 26 C,Par. Bul. 12 C
IZMİR - Par. Bul. 33 C,Par. Bul. 19 C
ANTALYA - Açık 29 C,Açık 20 C
ADANA - Açık 30 C,Açık 22 C
EKONOMİ
IMKB E: 31.701,620 D:% -0,77
DOLAR S: 1,340 D:% -0,33
EURO S: 1,674 D:% 0,03
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu