Sebzeli Mantı HAZIRLANIŞI Üç yufkayı üst üste yayın. Kabak ve havucu rendeleyin, suyunu sıkın. yufkaların üzerine yayın. Soğan ve kıymayı karıştırıp çiğ olarak bu harcın üzerine ilave edin. Sıkıca rulo yapın. İki parcaya bölerek alüminyum folyoya sarın. Kenarlarını kapatın. Kaynar suda folyo ile beraber 20 dakika haşlayın. Haşlanınca folyoyu çıkartın. Mantıyı dilim dilim kesip tabağa dizin. Başka bir kapta yağı eritin, salça ve biberi ekleyip karıştırın. Dlimlerin üzerine önce sarımsaklı yoğurt dökün ve sosu gezdirin. MALZEMELER (6 kişilik) * 3 adet yufka * 1 kabak, 1 havuç * 250 gr kıyma * Kuru soğan * Kırmızı biber, tuz * Sarımsak, yoğurt, salça
*** Çerkez Tavuğu HAZIRLANIŞI Temizlenmiş yıkanmış tavuğu haşladıktan sonra didikleyin. Ufalanmış bayat ekmeği , çekilmiş ceviz içi, sarımsak, rendelenmiş kuru soğanı iyice karıştırdıktan sonra 2-3 bardak tavuk suyu ilave edeker bulamaç haline getirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Tabağa aldığınız didiklenmiş tavuk etlerinin. Üzerine bu sosu dökerek bıçakla düzeltin. Üzerine yağda kızdırılmış kırmızı biber gezdirerek servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 1 adet bütün tavuk * 2 dilim bayat ekmek * 1 adet kuru soğan * 3 bardak ceviz içi * Tuz, pul biber, karabiber * 1 diş sarımsak
*** Pirinçli Puding HAZIRLANIŞI 2 su bardağı sütü,1 su bardağı haşlanmış pirinci, 2 yemek kaşığı toz şekeri, 1 fincan kuru üzümü ve 1 adet yumurtayı karıştırın. Hafifçe yağlanmış bir kaba tüm malzemeyi aktarın. Kabı sıcak su bulunan bir tencereye yerleştirin. Üzerine tarçın serperek, daha önceden 200 derece ısıtılmış fırında, yaklaşık olarak 1 saat pişirin. MALZEMELER (5 kişilik) * 2 su bardağı süt * 1 su bardağı haşlanmış pirinç * 1 adet yumurta * 2 yemek kaşığı toz şeker * 1 fincan kuru üzüm * 1 çay kaşığı tarçın
*** MUTFAK REHBERİ BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? * Elma sirkesi: Soyulmuş elma kabuklarını atmayın. Bir kavanoza koyun. Üzerini kapatacak kadar, kaynatıp soğuttuğunuz suyu ilave edin. 2 tatlı kaşığı toz şeker koyun. Ağzını kapattıktan sonra ılık bir yerde bir süre bekletin. Sirkeniz olunca süzerek kullanın. Bu sirke midenize zarar vermez. * Ocaktaki pas lekesi: Ocaktaki pas lekelerini çıkartmak için 2'ye bölünmüş soğan, her zaman birebir gelir. * Makarna sosu: Makarna için hazırladığınız kıymalı sosun daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sosun içine biraz beyaz şarap ekleyin. * Omlet meraklıları için: Yumurtayı kırıp çırptıktan sonra, içine diğer malzemelerle birlikte yarım bardak da şarap koyun. Şarap omlete oldukça hoş bir koku ve lezzet verir. * Bal saf mı?: Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir.